Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz boost #35071 üzenetére

    Google Drive, de őszintén szólva bármilyen felhő tárhely jó erre. Windowsra és MacOS-re is van kliense, amivel meghajtóként jelenik meg, könyvtárakba lehet rendezni a tartalmat. Én 20 éve így rendszerezek, már bőven a felhő használat előtt is, nem a szoftverek saját katalógusával, mert univerzális, egyik oprendszerről a másikra átvihető, lecserélheted mögötte a szoftvereket.

    A főkönyvtárban vannak alkönyvtárak, mint például a Nyersek, ebben éves bontásban és kameránként külön választva vannak a feldolgozatlan anyagok, ha valamit keresek és nagyjából megvan az időpont, akkor gyorsan megtalálom. Ezen kívül van könyvtár a Feldolgozott anyagoknak, ebben szintén éves bontás, projektenként (vagy ha saját hobbi projekt, akkor Street, Portré, stb) saját könyvtárral, meg van egy Share mappa, amiben azok a könyvtárak vannak, amiknek a linkjét megosztom másokkal (pl: egy modellfotózást a modellel, stb).

    Ha jóval több anyagom lenne mennyiségileg, akkor az éves mellett a havi bontást is megfontolnám, de nekem ez egyelőre menedzselhető így is.

    Semmivel nem macerásabb, mint a Lightroomban katalógusozni vagy egy online szolgáltatásban (pl: Apple Photos) gyűjteményekbe rendszerezni, cserébe mobilis vagyok, nem vagyok egy szoftverhez vagy oprendszerhez sem láncolva.

    A "napi fotók" nálam 99%-ban telefonnal készülnek, arra Google Photos-t használok (iOS-en is), szintén a Drive tárhelyem terhére.

Új hozzászólás Aktív témák