Új hozzászólás Aktív témák

  • alpihun

    senior tag

    Sziasztok!

    Ez egy picit általánosabb kérdés lesz.
    Annó két éve amikor vettem a mostani laposom (i5, fhd dell 5558) még egyáltalán nem számított az akkuidő s ennek megfelelően rendesen tönkre is tettem azzal hogy szinte folyton hálózatról használtam.

    Annyira, hogy körülbelül ilyen fél órát ha kibír, tehát arra jó csak, hogy már tápkábel előkotorása közben indíthatom, meg ha helyet váltok nem kell kikapcsolnom addig meg vonaton nem kapcsol ki az árammentes 5 percekben.
    Ezek still pretty hasznos dolgok, viszont mostanában kezdene az is hasznossá válni, ha kibírna ébren egy kétórás kurzust is, neadj akár kettőt is egymás után.

    Ezt az akkut már megmenteni nem fogom, az tiszta, de mielőtt vennék egy újat és tönkretenném ugyanúgy, van pár kérdésem.

    Szóval háromféle kivitelben van használva a gép:
    1. itthon: rengeteg minden megnyitva, néha játék is, usb-s egér és bill rákötve (meg egy hdmi monitor ha ez számít), max fényerő kell, napi 5-7 óra, hétvégén több is
    2. labor: wireless egér csak, megnyitva kb 10 tabos browser és valami IDE (visual studio pl), max fényerő kell, hétköznaponta 2 óra átlag
    3. kurzus: hasonló a laborhoz (bár visszafogom magam az akku töltöttség szerint), viszont nincs áramforrás, fényerő mehet minimum fele, hétköznaponta átlag 2 óra (néha semennyi, néha 4)

    Nem tudom hogyan kellene használnom/ váltogatnom az akkut és a tápkábelt, hogy minél tovább éljen, ha ezen a háromfajta felhasználási ciklusokon naponta átesik a gép.

    Folyton merítsem minimumra akárhol vagyok s majd dugom be s ha feltelt húzom ki? Ahogy a lapos tesztjében olvastam újan is csak 1 óra körül bírja a max terhelést a dedikált gput használva meg ilyesmi, nem hiszem hogy ez praktikus lenne, főleg hogy kurzusra 100%on szeretnék érkezni.
    Szóval ahol csak lehet hálózatról toljam ha az akku fullos is s a dell power managerben ilyenkor rakjam át ilyen kímélő(hálózati módra) s majd kurzuson ezt át power saverre? Így meg nem fog ugyanez történni vele mint az elsővel, hogy túl sokat megy full akkun hálózatról?

    Bagoly mondja verébnek, hogy nagy a feje, búsuljon a ló.

Új hozzászólás Aktív témák