Új hozzászólás Aktív témák

  • bteebi

    veterán

    Sziasztok! Egy feltételes legördülő listát szeretnék készíteni. A probléma kicsit általánosítva így néz ki:

    Szóval van egy lista, autómárkával, típussal, színnel és rendszámmal. Amit el szeretnék érni, az az, hogy ha egy külön cellába (a képen az F2) beírom a pontos típust és a színt, akkor a mellette lévő cellában legyen egy legördülő lista, ami a pontos típushoz tartozó rendszámokat tartalmazza, hogy azok közül könnyen lehessen választani.

    Ezt ugyebár szépen magyarul dependent dropdown-nak hívják, és korábban már én is csináltam egy-két egyszerűbbet, de itt most attól függetlenül, hogy az autók paraméterei 3 oszlopban (A, B és C) vannak, és nem csak egyben, egyszerűen valamiért nem tudom elérni, hogy működjön.

    Rákerestem neten, és több forrás az INDIREKT függvényt használta a legördülő listához tartozó képletben, de azzal se tudtam megoldani. Próbáltam még kombinált FKERES-sel (=HA(F2<>"",FKERES(F2,Lista,1,HAMIS) & " " & FKERES(F2,Lista,2,HAMIS) & ", " & FKERES(F2,Lista,3,HAMIS),""), de az se működik, a lenti képen is látható hibaüzenetet kapom. (A "Lista" a teljes tartomány neve, ami a képen az A2:D33 tartomány).

    Makróval macerásan, kerülő úton minden bizonnyal meg tudnám oldani, hogy működjön (végig lépegetve az összes soron, és a feltételeknek megfelelő rendszámokat egyesével hozzáadni a legördülő lista elemeihez), de nagyon lassú lenne.

    Esetleg van valami ötletetek, hogy hogyan lehetne (lehetőleg makró nélkül) megoldani? Előre is köszönöm a segítségeteket! :R

    [ Szerkesztve ]

    Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

Új hozzászólás Aktív témák