Új hozzászólás Aktív témák

  • Geryson

    addikt

    Mesterek!

    Az alapnál talán egy kicsivel jobban tolom az említett progit, de most bizony megakadtam, úgy látszik túl nagy táblázatba csaptam a fejszémet. Több problémám is van, részletezném őket hátha van valami ügyes kis ötletetek:

    - Adott egy raktárkészlet táblázat, amelynek számunkra fontos adatai egy "A" oszlop, egy "B" oszlop mint azonosító és egy "D" oszlop mint egy érték. Piszkosul egyszerű lenne ebből a táblázatból átemelni a megfelelő "D" értékeket egy sima FKERES függvénnyel, DE sajnos néha van egy "C" oszlop-azonosító is, azaz egy bizonyos termékből (A), egy bizonyos méretből (B) van néha több beérkezés is, ilyenkor jön be a "C" oszlop. Részleteznem nem is kell, az FKERES pont nem használható (tudtommal), mert ő ugye szépen az első "A" és "B" megfelelőségnél kiveszi az értékeket és nem foglalkozik, hogy esetleg "B"-ből több is van egymás alatt, különböző "C" azonosítokkal, azaz nem összegez. Ezt nekem kell megtennem, másfél óra. Hogyan lehetne erre egy makrót vagy bármit írni? A funkciója annyi lenne, hogy az én szép táblázatomra ráküldeném és szépen minden "A" és "B" egyezőt összeadna, nekem nem számít, hogy van-e "C" és az különbözik-e. Az FKERES tökéletesen tudna már dolgozni (ahogy teszi is, miután szenvedtem másfél órát a sorok összegzésével).

    - a másik táblázatban dolgozó FKERES nem aktualizál. Azaz ha kicserélem a forrás táblázatot, akkor csak úgy rakja be az új értéket, hogy beleklikkelek a képletbe, elfogadom és lehúzom a megfelelő sorokra ismét végig a jobb alsó sarokkal. Ez nooormális? :)

    Hát egyenlőre ennyi, ez már rettentő sokat segítene! A többi kérdést fel sem merem még tenni, de valójában az már csak hab lenne a tortán. Köszönöm előre is!

    Rinderkennzeichnungsfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz

Új hozzászólás Aktív témák