Új hozzászólás Aktív témák

  • Cheesus

    senior tag

    Napok termése:

    Celda 211

    Természetesen innen kaptam az ajánlás börtönös filmeket keresve. A filmről röviden annyit, hogy az első munkanapját töltő börtönőr épp egy lázadás közepébe csöppen, és rabnak kiadva magát próbálja átvészelni a helyzetet. Alapvetően tetszett a film, de két negatívumot emelnék ki:
    1: Természetesen eredeti hanggal néztem, ebből következik, hogy nekem a főszereplő gazfickó hangja a film 3/4-énél már eléggé idegesítővé vált (szvsz), mert ilyen szétdohányzott rekedt hanggal köpte magából a szavakat.
    2: Bármi spoiler nélkül csak annyit írnék, hogy egy-két szereplőnek a motivációja (legyen az kisebb-nagyobb) szerintem nem volt kellőképp megmagyarázva, a film végén kicsit fogtam a fejem hogy most mi és miért volt.
    Ettől függetlenül ajánlom megnézésre.

    6 Days
    A 80-as években történt Iráni Nagykövetségben elkövetett túszejtés történetét vitték képernyőre inkább a rendőrség/SAS illetve újságírók szempontjából. Igazából pont a túszok nem kaptak szinte semmi játékidőt, pedig ők voltak a központi szereplők. Ritkán mondok ilyet, de a 1,5 órához simán hozzárakhattak volna még pár percet, hogy a túszok viszontagságait is be tudják mutatni. A film főként arra fókuszál, hogy mivel (tudtommal) még nem volt arra precedens a 80-as években, hogy London belvárosában terrorista akció történjen, a helyszínt biztosító, illetve emberáldozat esetén közbeavatkozó SAS egységnek milyen szintű tervezést kell végrehajtania egy akció előkészítését illetően, hogy a civil áldozatok száma 0-hoz közelítsen.

    Tae Guk Gi / The Brotherhood of War

    Nyilván az én szegénységi bizonyítványom, de elég hiányosak az ismereteim a Koreai háborút illetően. Hát nem ettől a filmtől lettem okosabb, viszont maga a film látvány illetve akció szempontjából a különösen ajánlott háborús filmek közé sorolnám. A film egy testvérpár viszontagságait követi nyomon, akiket elszakítva családjuktól besoroznak a seregbe. A filmet mindenképp eredeti hanggal ajánlom megnézésre, ugyanis magyar szinkronnal eléggé hiteltelen az egész. Sokat mondani viszont nem tudok magáról a történetről, az egyetlen meghökkentő dolgot pedig nyilván nem fogom leírni. A harci jelenetek néha kellően véresek, nem finomkodtak vizualitás terén.

    Insidious - The Last Key

    Kár volt rá pazarolnom az időmet, az egyetlen pozitívum a film 3/4-énél felbukkanó két dekoratív hölgy.

    Justce League

    Nem igazán tudom megfogalmazni, de lehetett volna jobb is. Számomra olyan semmilyen volt. Lehet kiváltom a népharagot, de Gal Gadot-nak is lehetne egy kicsit formásabb hátsó fele, és akkor még meg is érteném a fórumot átívelő csodálatot iránta.

    Suicide Squad - Extended Cut

    Hasonló érzésem van, mint a JL-el kapcsolatban, egyszer meg lehet nézni, illetve volt egy-két látványos jelenet, de azon kívül semmi extra. Hiába volt 2 órás a film, "ennyi" szereplőt nem lehet kellő mértékben "bemutatni". Nyilván csak egy pár ember kapott "kellő mennyiségű" játékidőt, a többiek általában egy pár soros megjegyzéssel operáltak.

    #értékelés

    [ Módosította: Viszlát ]

    https://www.twitch.tv/csehla

Új hozzászólás Aktív témák