Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz proci985 #157997 üzenetére

    Triangle of Sadness SPOILER:

    Pedig szerintem tökéletesen koherens. Ha távolról nézed, akkor az elejétől kezdve a kapitalizmust látod, ami a hajón lévő hányós részben csúcsosodik ki, a vihar szerintem a kapitalizmus hanyatlását szimbolizálja, végül pedig bekövetkezik a bukás a kalózok miatt (proletár forradalom? :D). A szigeten pedig létrejön a kommunizmus, ahol két szál ropinak is nagyon tudsz örülni. Ráadásul matriarchális alapon, egy személyes munkásosztállyal, egyszerűen zseniális ahogy kifordítja, de mégis működik.

    A film mindkét ideológiát nagyon jól kritizálja, ebben főleg a kapitány és Bige László közötti beszélgetés meg a rádiózás mókás, hogy ellentétes ideológiájú területről érkeztek, de a másik kell nekik. És mindkettővel egyet tudsz érteni, az orosz kapitalista és az usák marxista vicceivel is.

    A végén lévő dilemma zseniális, hogy akkor a vécésnéni királynő maradjon a saját kis szemétdombján; vagy elit vécésnéni legyen, aranyvécékefével. A futás nekem nem teljesen világos, de talán arról szólhat, hogy Carlnak csak szimpán eszébe jut, hogy Vécésnéni kapitány valójában azért kísérte el Yaya-t, hogy megölje.

    [ Szerkesztve ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák