Új hozzászólás Aktív témák

  • niof

    addikt

    Sziasztok!

    Mivel úgy néz ki, hogy tényleg a Spartan-al lesz valami gond (másik gépen is kipróbáltam, ahol soha nem volt használva, új W10 telepítés, és ott is előjön a hibája), és azt hiszem már nem garis, elkezdenék kutakodni, a laptop mellé egy ezt kiváltó DAC-on.
    A legfontosabb kritériumok:
    - A Spartan-nak nagyon szeretem a hangját, könnyen hallgatható, nem fárasztó, zenei, és ezek mellett részletes. A tere jó. Nem túl nagy, nem túl kicsi, elfogadható. Mélyei dinamikusak, közepe jó. Mindenképpen valami hasonló karakter érdekelne, esetleg lehetne nagyobb tere, kicsit melegebb hangja, légiesebb és ha nem túlzás, részletezőbb is egyben. Magaskiemelés kizáró ok, nem szeretem!
    - Csak DAC érdekel, fix kimenettel. Nem kell külön fejeserősítő bele. Ha esetleg csak ilyesmi van, akkor a fejes kimenete teljesen lényegtelen, hogy hogyan szól, nem kell figyelembe venni az ajánlásnál, mert nem lesz használva.
    A csatlakozási kritériumok ezek fényében nem túl szigorúak, USB be - RCA ki.
    - Előnyben részesítenék olyan gyártót, aki hosszan supportálja a termékeit, nem futtatja ki 1-2 év alatt, tehát ha van rá ok, akkor ad ki új firmware-t, szoftvert a készülékhez. A Spartan-ról pl ez nem mondható el...
    - Ne ESS DAC chip-es legyen! Bár a NuPrime uDSD nagyon jó a HTPC-m mellett, filmeknél kifejezetten jól jön az a "bespeedezett" hangja, a HD650-el és a Magni 3-al nem szerették egymást, nem az az elmélyülős, zenehallgatós DAC... És, bár azt mondják, ez kicsit szolidabban mutatja meg, hogy milyen a Sabre hang, fejhallgatónál köszi, nem kérek belőle. :DDD
    - DAC chip-ben elsősorban az AKM chipek érdekelnének. Ugyebár a Lotoo lejátszómban az van, és annak is nagyon szeretem a hangját.
    - Árkategóriában mondjuk legyen 500€ az abszolút plafon. De nyilván minél olcsóbb, annál jobb. :D Esetleg külföldről is jöhet, de EU országból, hogy ne kelljen a VÁM-al extra költségként számolni.

    Ja! Még valami, a méret! Korlátozott a hely, ahová tenni tudom, ezért a Spartan-hoz hasonló (172 x 56 x 132mm (szé.x ma. x mé.) dimenziójú érdekelne, illetve az alábbi megkötésekkel lehet kicsit nagyobb: 215 x 60 x 230. Banálisnak tűnik, de az asztalt nem alakítanám át emiatt...

    Várom a javaslatokat! Előre is köszi!

    [ Szerkesztve ]

    Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

Új hozzászólás Aktív témák