Új hozzászólás Aktív témák

  • imibogyo

    veterán

    válasz trialboj #79029 üzenetére

    Vannak kis "turbómaróid" én azzal készíteném elő a mélyedést. Alaposan körberajzolnám a mintát és aztán először csak nagyolva, majd később a szélekhez közeledve egyre alaposabban, óvatosabban marnék. Én nem használnék semmi extra gyantát, vagy ilyesmit. Ha türelmes vagy és (nagyon) sokszor belepróbálod az emblémát a lyukba, akkor nagyon szépen passzentosan be lehet marni a falapba, mintha gyárilag is ott lett volna. Ugyanez igaz a mélységi marásra is, nagyon óvatosan, nagyon finoman (ügyelve az állandó mélységre a teljes felületen) szépen bedolgozható a minta. A végén, ha ügyesen dolgoztál, csak egy kis pötty pillanatragasztó kell a hátuljára (nem sok, ha később ki akarod valamiért szedni), de lehet még az sem kell.

    A pontos mélységhez valami olyasmi fejet készítenék, mint ami a Dremel gépekhez van és akkor biztos állandó lesz a mélység (simán fából, vagy műanyag elemekből is relatíve egyszerűen elkészíthető házilagosan egy mélységben állítható kis adapter, de természetesen itt is határ a csillagos ég bonyolultságban), valamint ha elég szélesre készíted, hogy jól meg tudd fogni és precízen tudd vezetni a gépet a marási erők ellenére, akkor maga a marásod pontossága akár tízed milliméter pontosságon belül is lehet anyagtól függően.

    Itt egy videó, amiben elég jól látható a technika. Érdemes a széleket bevágni a vonal mentén, hogy szép legyen a kontúr, ebben az egyébként egész komoly közeliket is mutató videóban láthatód ezt is. :K

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák