Új hozzászólás Aktív témák

  • djg

    aktív tag

    Sziasztok,

    Sajnos elkezdett szenvedni a DLNA alapú házimozim.

    Az összetevők:
    - Viera ST60
    - SCC BT505
    - Asztali számitógép + win10 és UMS/Plex/Windows saját DLNA megoldása

    A gond azzal van, hogy eddig a tévé tökéletesen felismerte az asztali gépről futtatott, Universal Media Serverrel wifin átküldött filmeket. (Jó, lehet, hogy nem ez lenne a megfelelő módja a házimozizásnak, de alapvetően nagyon kényelmes volt eddig ez a megoldás :) )
    Sajnos most már csak odáig jut, hogy látja a gépet, de "a kiszolgálóhoz történő csatlakozás megszakadt" üzenettel kedveskedik, amint belépnék a mappaszerkezetébe.
    Sokáig jól működött így, nem értem mi baja lett hirtelen. Próbáltam más médiaszerverrel is, de semmi. A BT505-ös házimozi szett is képes DLNA kezelésre, de onnan se jön össze a videóátvitel... :W

    Van esetleg ötletetek a problémára? Eléggé besokalltam, mert elég sok mindent megpróbáltam...
    Nyilván jobb minőséget kapnék, ha nem wifiről menne és hajlok is felé, de akkor vegyek egy htpc-t vagy egy médialejátszót, amit összekötök az erősítővel?
    Ha igen, akkor milyet, mennyiért? Olyan kéne, ami saját HDD-n tárolja az adatokat és valahogy hatékonyan, egyszerűen és gyorsan át tudom másolni a filmeket az asztali gépről. Vagy már rögtön oda töltöm le...akkor az htpc, mert sima médialejátszó erre gondolom nem képes.

    Elég tanácstalan vagyok, köszi a tippeket, segítséget... :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák