Új hozzászólás Aktív témák

  • horvathimi2

    csendes tag

    Sziasztok!

    Szeretnék segítséget kérni. Van egy jelenség a mélyládámnál, amit nem tudok hova tenni. Egy Velodyne WI-Q12-ről van szó és egy Onkyo tx-nr 3007-től kapja a jelet. Csak az Audessey-vel van kalibrálva. Nem használom a sub saját bemérőjét. Természetesen nem használok semmilyen dynamic eq-t és társait.
    A kalibrálás úgy van megcsinálva, ahogy topic-hoz rendelt útmutatóban van. Annyi kivétellel, hogy kalibráláskor a mélyláda hangerejét Én csak 10%-ra állítom, mert különben a legalacsonyabb szintre állítja be az erősítő menüjében a sub hangerejét. Tíz százalékos hangerővel is -5db a végeredmény.
    A hibajelenség pedig az, hogy bizonyos mély effektek után/ közben kiad egy turbulenciára hasonlító hangot, ami egy pukkanással végződik. Nem sűrűn fordul elő, inkább az olyan filmeknél, amiknek bizonyos jelenetei elég mélyre mennek. Példa a Nagy Showman című film nyitó jelenete, ahol a lábukkal dobolnak az emberek. Az elsőnél dobolásnál csinálja, a másodiknál nem.
    Továbbá hangerő(erősítő) függő is a jelenség. Mert -30 hangerőig nem jelenik meg, de mondjuk-27,5-nél már igen. Mondjuk ez is filmfüggő. Azt nem mondom, hogy élvezhetetlen így a filmnézés, de azért engem kicsit zavar. A Sub-ot újonnan vettem több mint 4 éve. Már korábban is fel-fel tűnt a jelenség, de akkor még nem foglalkoztam vele.
    Szerintetek ez mi lehet?

    Előre is köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák