Új hozzászólás Aktív témák

  • dgyuri0123

    nagyúr

    Ti hogyan vásároltok bármit is? Elmenetek meghallgatni vagy "a" boltba, vagy "az" eladóhoz, nem igaz?
    Én elmegyek, mert a saját fülemnek hiszek.

    Van ott lehetőség (és ki használja bárki is) a mikrofonos mérés, vagy akár egy Cavern lehetőségét/használatát?
    Én biztosan nem, de gondolom más sem nagyon él a "lehetőséggel".

    No, akkor aki nem mér meg valamit, amit megvesz, az lehet, hogy ostoba, hozzá nem értő, mert a saját fülének hitt, amikor jónak ítélt egy dobozt, vagy erősítőt, vagy bármit, amit meghallgatás után haza is vitt?
    Szerintem nem az.

    Ki az, aki vásárlás előtt megkeresi az összes interneten fellelhető mérési statisztikát arról a cuccról, amit meg akar venni?
    Én biztosan nem...mert még mindig csak a fülemnek hiszek.

    Ki hányszor csalódott, miután megvette és otthon meghallgatta, amit egy órával korábban az eladónál hallgatott és ott jónak ítélte?
    Én még soha nem csalódtam.

    Mérésekből egy dolgot lehet "megtudni" sacc/kb, mégpedig azt, hogy lesz-e sávhatároltság, kiemelés, beesés, torzítás.... nagyjából. De a zene egészére, a tonalitásra, a színpadra, térre és a zene "lelkére" vonatkozóan nincs semmilyen olyan mérés, vagy adat, ami után meghallgatás nélkül bármit hazavinnék. Aki úgy tesz, hogy meghallgatás nélkül bármit megvesz/megrendel egy-egy mérés alapján (kivéve a kábel) , az "nagyon bátor ember". Sokkal "bátrabb" mint az, aki a saját fülére hagyatkozva dönti el, hogy megveszem-nem veszem meg.

    Még a méréshez... vegyünk három komponenst. Mindegyiknek megvannak a mérési eredményei. Mindhárom készülék (mondjuk forrás, erősítő, hangsugárzó) más más mérési eredményeket mutat, annyira, hogy ember nem él a földön, aki megmondaná, a három görbe "összefésülése után", a legvégén, milyen hangot fogunk kapni. És aki azt mondja magáról, hogy igenis ő képes erre, az nagyon nem mond igazat. :N

    Még a méréshez.... ott a szobánk (lehallgató helyiség). Annak is megvannak a maga hibái, mert sosem lesz tökéletes egy szoba sem, csak kevésbé rossz. Tehát, a szobánk adatait is vessük össze mindhárom elektronikánk mérési eredményével és a táblázat előtt ülve, "séróból" mondjuk el a mérések alapján (szoba, forrás, erősítő, hangsugárzó), hogy milyen hangot fogunk kapni. Van ilyen?
    Nincs. :N

    A végére hagytam volna a kábelezést, csak nagyon röviden...
    Milyen mérések vannak kábelekre?
    Kb. semmilyenek...

    Ettől még jó ha van mérés, csak én nem tudnám mire használni... :)

    "csak a zene van"

Új hozzászólás Aktív témák