Új hozzászólás Aktív témák

  • denesdr

    addikt

    válasz dgyuri0123 #105159 üzenetére

    Talán nem megy át amit mondani szeretnék. Mind1, nem is lényeg. Az én nézetembem (de valószínűleg nemcsak az enyémben), a hifinek az a célja, hogy az eszköz minél kevésbé szóljon bele a hanganyagba, minel kevesebb lenyomata legyen a felvétel visszajátszásakor.
    Na most, hogy be volt kötve a NAD, avval csak plusz (és ez esetben teljesen fölösleges) elektronikát és folyamatokat vezettünk be a rendszerbe, ami nem segíti a transzparenciát, sőt, pont, hogy hátráltatja, épp erre akartam kilyukadni, és ezzel az elméletileg csökkent transzparenciával együtt is jobban tetszett 3-ból 2 hallgatónak az amit hallott.
    Ennek nyilván több oka is lehet, én csak egy lehetséges verziót vázoltam fel.

    A vinylnél fizikai korlátok vannak, egyszerűen nem képes akkora dinamikát hordozni mint a digitális verzió.
    Azt mondod, hogy szerinted jobban szól vinylen mint flac-en. Ez mitől lehet, ha ugyan abból a digitális forrásból lettek létrehozva? A vinyl fizikai korlátai miatt eleve változtatni kell az eredeti felvételen, hogy ne okozzon problémát visszajátszáskor. Tehát már hanganyag egy módosított verzióját fogjuk hallani. Ez megint csak egy lehetséges ok, hogy miért tetszik jobban valakinek a vinyl mint egy flac file, egyszerűen más a kettő és amíg lesz eltérés hangban, addig mindkét tábornak meglesznek a követői.

Új hozzászólás Aktív témák