Új hozzászólás Aktív témák

  • dgyuri0123

    nagyúr

    válasz Dißnäëß #114087 üzenetére

    Tévedés. Feléje sem szagoltam, mert a "való élethez" semmi köze ilyen és hasonló teszteknek.
    Nem szeretem a "vendégeket", különben mondanám, jöjjön el, üljön le nálam és hallgassa meg miről beszélek, de mivel nem szeretjük a busójárást meg időm és kedvem sincs hozzá, így maradjunk ebben.
    Ja és nálam hangfalas rendszeren történik minden meghallgatás, mert a fejhallgatót (általában) nem becsülöm túl sokra. Azoknak még kevesebb közük van az igazmondáshoz úgy általában, de természetesen akadhatnak kivételek, csak azt gondolom "itt" nem a "kivételes" képességű fejhallgatókon folyik "tesztelgetés", hanem az "alján", vagy "közepén", de semmiképpen sem valamelyik etalonon (kivétel a kivétel). Ergo ez is bukó, mert kiváló lánc nélkül minden (erre irányuló törekvés) teszt, csak lokális bukás vagy győzelem és semmiképpen sem tekinthető egzakt eredménynek. Valamint azt is gondolom, a jelenlévők zöme nem rendelkezik kellően "kifinomult" lánccal, ami megint csak oda vezet, hogy tízes skálán 0 és 3 közé esik a teszt eredményessége. És megint ott tartunk, hogy semmi értelme.
    Ilyen teszteket kizárólag egy módon lehetne lefolytatni:
    Mindenki ugynazt hallgatja, ugyanabban az időben, ugyanabban a szobában, ugyanazon a láncon, ugynazokkal a zenékkel. Mert ha nem így lenne (és persze nem is így van) az egész teszt csak szemfényveztés, tudniillik a saját rendszernek megvan az a "rizikófaktora", hogy akár még jobban félrevisz a "tökéletlensége" miatt.
    Akinek alaposan ki van DSP-zve a szobája/rendszere, az könnyeg vauzik, mert nála adott "valamiféle" minőség, de aki csak úgy pőrén belevág egy ilyen tesztbe a Videoton hangfalain, Technics erősítőjén, meg egy alap dacon, + laptopos forrással, valami noname szoftveren, attól mégis mit lehet elvárni? Borítékolom, hogy semmilyen formátumot nem lesz képes felismerni, illetve közöttük külöbnséget hallani, nem hogy a Spotify hangját megkülönböztetni FLAC-tól.
    Tehát az lenne a minimum, ha tudnánk, ki min hallgatózótt, mert most csak azt tudjuk, hogy így vagy úgy eljutott A-ból B-be, de nem tudjuk, Trabanton, vagy BMW-n tette meg az utat. Ismét mondom ezért is tartom ostobaságnak ezeket a teszteket, mert a végső kimenetelét ezer dolog befolyásolhatja, viszont hangosan tapsoltok, ha valaki elbukik ezen a "valamilyen" "fahangú" xar láncán végzett teszt után... Mert ez a bukás ugye sokkal hihetőbb, mint az hogy ismeritek a rendszeremet és (aki) a képességeit is, de én hiteltelen vagyok, mert a 2.5 milliós rendszerem (ami tudjuk, nem lehet jó, mert csak a hülye vesz 100e-él drégébb renszert és azok is egytől egyig olyan sznobok, akiknek még hallásunk sincs) sokkal alkalmatlanabb arra, hogy én meghalljak rajta olyasmit, amit vérpistike a büdös életben nem fog a 40 éves belépő kategóriájú láncán. De vérpistike véleménye számít az enyémmel ellentétben, mert én nem vagyok hajlandó erre a baromságra.
    Akkor itt és most nagyon meg is köszönöm a személyemmel szembeni kiemelt bizalmat. :K

    "csak a zene van"

Új hozzászólás Aktív témák