Új hozzászólás Aktív témák

  • dgyuri0123

    nagyúr

    válasz denesdr #114242 üzenetére

    Sosem volt Opus, de ha én mondom, az eleve hazugság, ugye?

    Mellékesen csináltam ronggyá hallgatott és unalomig játszott Yello album egyik 16bit 44.1 FLAC számából Opus 256-ot, EZ-CD Audio Converter-rel, csak magamnak, mert mindent magamnak csinálok!!!
    Na, vakartam a fejem, hogy akkor most mi van, mert a "talán-talán hallok valamit típusú találkozások" esetébe cseppentem. Tuti buknám a vele való vaktesztet, de...... és ez nagy de, az én rendszerem jóindulattal nevezhető audiofilnek, ami azt (is) jelenti, hogy vannak a sajátomnál, zenére sokkal "fogékonyabb" rendszerek, amik egészen biztosan felfednék a két formátum közötti különbségeket.
    Attól, hogy én nem hallok valamit, még nem bizonyíték arra, hogy nem is halható, lásd látás, vagy halláskárosodás.
    Plusz mindenki otthon, a saját kacatjával hallgat tesztzenét így, vagy úgy, az ilyen-olyan akár szedett-vedett láncán, aminek alapján hiteles eredményeket/véleményeket várnak el "egyesek", amit aztán hitelesként/szentírásként is adnának el annak, akinek fogalma nincs, mi a "jó" fogalma, mert olyat még sosem hallott. Mint egy szemre lefűrészelt léc, amit ezután 1m-es etalonnak kiáltunk ki. Kb ennyire hitelesek ezek a "tesztek".
    Tehát a teszt fabatkán nem ér, mert én nem hiszek olyanoknak, akiknek nem ismerem a rendszerét és nem ismerem a zenei hallásképességét, tehát 0 értéket képviselnek a szememben. Hangsúlyozom, én szinte (vagy inkább) semmi különbséget nem hallottam Opus 256 és 16/44.1 FLAC között, de ez még nem bizonyíték arra, hogy nincs is.
    Trabantba sosem fogod meghallani azt a halk, de zavaró ciripelést, ami a csomagtartó irányából érkezik, mint egy Rolls Royce-ból, mert a Trabantban mindent elnyom, a minden irányból üvöltő zaj. Az én rendszerem (is) egy olyan feketelyuk, ami elnyeli az igazán finom hangokat, így azokat nem is fogom meghallani a büdös életben sem, még ha azok jelen is vannak/lennének. Jó lenne ezt (is) megérteni és tisztába tenni. Mindenki nyilatkozik, de nem tudjuk, hogy Videoton, vagy Sokol a lánc leggyengébb tagja, ami ugye egyben a teljes lánc képességét meg fogja határozni. Lehet neked egy 10 milliós végfokod, meg hozzá egy 10 milliós futómű, ha egy 5e Forintos Walkman a forrásod, jack-RCA csatlakozóval bekötve ebbe a rendszerbe. Picit használjátok a fejeteket, ne csak mások lefejelésére.

    "csak a zene van"

Új hozzászólás Aktív témák