Új hozzászólás Aktív témák

  • villamos

    őstag

    Nos... Bepofátlankodok ebbe a topicba is, mert miértne... legfeljebb nem olvassátok el, de ez az én szoc. problémám.
    Szeretnék valamiféle erölködőt, és esetleg hangfalakat hozzá. Nem szükséges túl nagy teljesítmény, mert én inkább halkabban hallgatom a zenéket.
    Jelenleg egy Videoton (6363S) erölködőm van, de szegény nagyon beteg, mivel csúnyán zúg, és sehogy sem tudtuk megszüntetni (kálváriámat erősítős topicban leírtam). Arról nem is beszélve, hogy a rádiórésze is eléggé gagyi, de nem hallgatok nagyon rádiót. Szóval ennek a kiváltására szeretnék esetleg valamiféle hasonló kütyüt.
    Zenék tekintetében (tudom, hogy sokak szemében a zene fogalma valami egészen mást jelent, de ez engem nem édekel) Tiesto bácsitól kezdve a Drum&Base -en át egészen a Slipknot -ig mindenfélét hallgatok, ha ez befolyásolja a dolgot. Nem vagyok túlságosan igényes, csak az a lényeg, hogy szépen, tisztán szóljanak a zenék, és mivel a gépről nézek filmeket is, azoknak a hangja. Ilyen 5.1 meg házimozi dolgok nem igen érdekelnek, az aktív hangfalnak nevezett apró zajládákat ki nem állhatom, és a különféle teszkógazdaságos mini vackoknak sem vagyok igazán híve.
    Régebben ugyan szó volt róla, hogy talán megpróbálok építeni magamnak egy erölködőt, kedvem lenne, sőt egy esetleges donorom is lenne hozzá, (egy Beag mono keverőerősítő, nagyon viharvert szegény, de van benne egy cuki toroid :D ) szaktudás az nemigen van, egyenlőre parkolópályán van a dolog. Ezért kellene olcsón valami, anyagilag nem vagyok tulságosan eleresztve...
    Hangfalként kettő darab elég viharvert szintén Videoton teljesít szolgálatot, ezek olyan 40W -osak, de töredékét sem használom ki ennek, legalábbis fél hangerőnél magasabbra nemigen hajtom az erölködőt. Ezeket is le lehetne cserélni (vagy a hangszórókat bennük), de ne legyenek túl nagyok, tehát ilyen polcra való méretűre gondolok.
    Esetleg olyan cucc is lehet aminek van valami optikai bemenete, vagy esetleg digit RCA mert a gépről szoktam hallgatni a zenéket, és akkor talán használhatnám az alaplapi SB Live kártyát (mert annak van optikai, ill RCA kimenete). Mivel ez utóbbi digitális, így talán jobb (tisztább) lehet a hangja, mint az analógnak, mert annak borzasztó, (hangkártyás topicban leírva, nagyon zajos zavaró)... -> éppezért egy öreg SB128 -at használok, még az is lealázza...
    Szóval tudtok ajánlani valamiféle megoldást?

    Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!

Új hozzászólás Aktív témák