Új hozzászólás Aktív témák

  • #09634560

    törölt tag

    válasz Catman #38647 üzenetére

    Tudom,ezerszer lerágott csont,de:
    Az hogy nem hallottál különbséget, nem a kábel hibája, és lehet nem is a tied, hanem a láncodé. Mert (ugyan nem ismerem az öszetevőid) lehet a hangfal,lehet erősitő de a lejátszó,forrásanag (pl. 1xx-es mp3) és az onnan jövő kábel is lehet gyenge láncszem. és akkor már ráakaszthatsz milliós értékű vezetéket is,SOHA nem fogsz különbséget hallani, pl. egy "LG hifitornyon" a világ végéig hallgathatod,cserélgetheted a legdrágábbakat is akár, akkor sem fogsz különbséget tapasztalni,mert a rendszered csak olyan erős tud lenni, mint a benne lévő leggyengébb láncszem.
    Hogy van-e? igenis van,errő nem is olyan régen egy szkeptikus topiktárs győződőtt meg mikor hangfalkábelt vittem el neki amely kb belépő feleti szintet képviselt. Ő kikötötte, hogy csak akkor veszi meg, ha értékelhető javulást tapasztal, kért rá egy kis időt (tán 1-2 hetet) és mikor bekötöttük éppen ment egy jól ismert zene a rendszerén annak mp3 320-as változata egy középkategóriás HM erősitőn. Nos kikereste ennek FLAC változatát megdöbbenve hallotta meg a különbséget, csodálkozva leült,ámulva hallgatta, mert a szinpad kiteljesedett,megnőtt a dinamika, tehát teljesen pozitív változást volt 2 szám között a FLAC javára. Mondanom se kell, azonnal hozta a megbeszélt árat, alku nélkül fizetett.
    Mérnöki leirást, AB vagy ABX tesztet kértél egy posztodban. Erre azt kell mondanom: nem csak tudományos felfogás létezik és nem csak mérhető motivumai vannak az életnek. Pl. az étel vagy jó bor ízét mivel méred? Gyermeked, szüleid, párod szeretetét feléd,mivel méred, és ennek nálad mi a mértékegysége? vagy egy film vagy egy teliholdas csillagos éj egy barátnővel/társsal hogy mennyire tetszik neked ezt mivel méred? És ezekben hol van szerinted az objektivitás, a tudomány? És hol a mágia, a megmagyarázhatatlan, a varázslat?? Elárulom nincs és ne is keress rá, mert ha van ugyan nem biztos hogy megérted. Inkább élvezd halgasd,érzékeld,stb... hangfalkábelekkel is ez van: meg lehet magyarázni ugyan, de túl van a magyarázata a hétköznapi szóhasználaton és a mindennapi szokásokon. És mellé kell az első bekezdésben vázolt megfelelő minőségű rendszer is.
    Nem vitának szántam, nem vitaindítónak, csak jónak láttam kiegészíteni.

Új hozzászólás Aktív témák