Új hozzászólás Aktív témák

  • #42520576

    törölt tag

    Sziasztok!

    EQ használatáról mi az álláspontotok? Illetve tudom hogy mi, mert olvastam, hogy nem ajánlott.

    Viszont abban a helyzetben vagyok, hogy a fejhallgatómon, ami belépő kategóriát képvisel, és a jelenlegi hi-fi rendszeremen, ami pedig középkategóriát képvisel, egyszerűen elképzelhetetlennek tartom a zenehallgatást EQ használata nélkül, mégpedig a mély és a magas tartományt szoktam kiemelni eléggé, tehát a V jellegű hangzást szoktam beállítani.

    Próbáltam EQ nélkül, de az eredmény nem tetszett, pocsék volt, szinte minden általam hallgatott zenével. A jövőben tervezek komolyabb cuccokat vásárolni, nem tudom hogy ott is hozzá kell -e nyúlnom az EQ-hoz, de nagyon nem szeretnék.

    Igazából azért érzem jónak az EQ-t, mert ha élőben hallgatnám meg azt a zenét, valószínűleg akkor az is ilyen lenne: a magasak csilingelnének, a mélyek pedig ütnének. EQ nélkül pedig olyan, mintha nem lenne benne élet, a tér beszűkül, és nagyon semleges lesz az egész, egyszerűen élvezhetetlenné teszi számomra az adott felvételt.

    Tehát a jelenlegi cuccaimmal nagyon élvezem a zenehallgatást, de csak EQ használatával, viszont tudom hogy nem helyes, és zavar maga a tény.

    Nem tudom, hogy milyen szintű hi-fi rendszer kell ahhoz, hogy ne kelljen az EQ-hoz nyúlni, hogy azt lehessen mondani, hogy úgy jó, ahogy van, és ha belenyúlnék az EQ-ba, csak rontana rajta.

    Mi a véleményetek erről?

    Köszönöm. :R

Új hozzászólás Aktív témák