Új hozzászólás Aktív témák

  • adik

    őstag

    Halihó!

    Yamaha AX-396 erősítőmnek keresem új hangszóró élettársait!
    Denon SC-M 37 van most, azt hiszem kinőttem. Jelforrás jellemzően Sony cd-p 690 cd lejátszó, és Sony ps-lx 300 lemezjátszó. Downtempo, triphop, rock zenéket hallgatok egy kb 20nm nappaliban, munka mellett, vagy csak kávéval kezemben célirányosan hallgatva, de akkor sem hangosan.
    Alapvetően a (relatív) mély tartomány, ami a legbántóbb, néha (pl a Mezzanine albumot hallgatva) úgy búgnak a mélyek, hogy önkéntelenül szaladok halkabbra venni a zenét. Kellemetlen, igazi fejfájás-keltő frekvencia. Óvatosan játszottam a bass és a loudness potikkal, de nagy eredményt nem értem el, így vissza is állítottam mindent az alap (közeli) értékekre. Szóval a mély tartományban egy masszába összeáll minden, és zúdul az egész ki a hangfalból, némi túlzással nem is igazán lehet kivenni h milyen hangszereken játszanak. Az ének amúgy rendben van, attól felfelé meg amolyan tárgyilagosan jelennek meg a hangok, amolyan "nesze itt a billentyűs, ezt játsza!" módon. Öszinte, profán, mindenféle túlzás nélkül, ez nekem tetszik is. A mély tartományban is el tudnám viselni.
    Van pár más lemez, szám, amikor (pl Massive Attack: Protection c. albuma) hallok olyan mély hangokat, és olyan megszólalásokat, amiket nem is értem hogy férnek ki ebből a hangfalból, és tetszenek. Igazi(bb) mélyek. Erősek, és minőségiek is (relatíve).
    Klasszikus rock zenét hallgatva (Beatles, U2...) teljesen rendben van, amíg nem adok neki hangerőt.

    Mennyire lenne mellélövés a JBL, vagy a Klipsch belépő hangfalai körül nézelődni? Dali milyen lenne?

    Köszi!

    Kettő, csipkebokor vessző!

Új hozzászólás Aktív témák