Új hozzászólás Aktív témák

  • Tlalok

    csendes tag

    Sziasztok! Erősítő vásárlás kapcsán szeretnék tanácsot kérni, olvasok folyamatosan, de elvesztem az információk tengerében :) .

    Cél: hobbi zenehallgatáshoz (smooth jazz, modernebb elektronikus zene, rock/metál nem) és alkalmankénti filmezéshez megfelelő sztereó erősítő.

    Forrás: Pc (Spotify, Flac, mp3), Chromecast audio (spotify), FM rádió (Jazzy)
    Hangsugárzó: Polk T50, VT Preludium (háttérsugárzóként filmhez)
    Kívánt cél: nyílt hangkartakterű, közepet inkább előtérbe helyező, kiegyenlített hangkép (ne kukorékoljon azért), nem kellenek falrengető basszusok. Vokál, pengetős és vonós hangszerek, zongora megfelelő visszaadása. (Zenék pl.: Scott Bradlee's Postmodern Jukebox -Africa, Alison Krauss – Paper Aeroplane, Imany -slow down, Paul Swartz – Ascension, Caro Emerald, de pl. Rat city - Kind of love is)
    Szoba: 20 m2

    Szükség lenne 4 hangsugárzó kiemenetre (film), legalább 1 optikai bemenetre (chromecast) és az FM rádió miatt nem baj, ha receiver.
    Használt is játszik, max. 100-150k-ig gondolkodom.

    Következetlenül (mivel az összes kívánalom kevés esetben teljesül), de az alábbi irányban gondolkodtam:

    Marantz pm6005, 6006
    Onkyo TX-8150
    Vincent sv-123
    Yamaha R-N, R-S szériák
    CA SR 10, 20
    BC EX-202,2

    A másik kérdés, hogy a meglévő Polk T50-hez képest, egy MA Bronze 6 előre, vagy oldalralépés lenne-e nagyvonalakban? BF keretében 190k lenne az MA. Ebben az árban milyen alternatívák jöhetnek szóba a fent említett nyíltabb hangképhez (használt is lehet)?

    Köszönöm szépen!

    [ Szerkesztve ]

    "A tudás legnagyobb ellensége nem a tudatlanság, hanem a tudás illúziója" S.H.

Új hozzászólás Aktív témák