Új hozzászólás Aktív témák

  • #92251648

    törölt tag

    válasz dgyuri0123 #97801 üzenetére

    Nyilván nem a digitalizálástól lesz "jobb", hanem a digitális technikában rejlő lehetőségek miatt. Egyik kedvenc munkám egy fővárosi színház hangarchívumának digitalizálása és restaurálása volt. Szerénytelenül állítom neked, hogy a végeredmény sokkal élvezhetőbb lett, mint az eredeti szalagról hallgatva.

    Úgy tűnik, hetente tisztázni kell, mit is jelent a remastering. Ezt jellemzően digitális felvételeken végzik, amik a 80-90-es évek kezdetleges digitális technológiájával készültek és az alkotók, vagy a kiadó úgy gondolja, hogy a modern technikával többet ki lehet hozni belőlük, vagy egyszerűen csak újabb bőrréteget lehet lehúzni a rókáról. Értem, hogy Te az eredeti verziót preferálod, de piaci tapasztalat, hogy ha a polcon egymás mellett van az eredeti és a remastered verzió, a többség az utóbbit teszi a kosarába. És a zenekiadó ipar a tömeget igyekszik kiszolgálni.

    "ami először AAD vot, azt később DDD ként adták ki újból és ez is már egyfajta remaster"

    Ez sem remastering, hanem csoda, hiszen a három betűből az első azt jelzi, az eredeti nyers felvétel analóg, vagy digitális rögzítővel készült. Ha ez a betű megváltozik, az egy teljesen új felvételt jelez. A második betű a keverési technikáról, a harmadik pedig a mastering-ről jelzi, hogy analóg, vagy digitális eszközökkel végezték. Ez a kettő változhat egy anyag esetében, de az első nem.

Új hozzászólás Aktív témák