Új hozzászólás Aktív témák

  • FoxiestFox

    félisten

    válasz HSM #103977 üzenetére

    What? Miért akarnék bedokkolni egy gépet az asztali gépem.. mellé? :DDD
    Ez a lapi nem igényel dokkot és külső kijelzőt, pont azért, mert jó képaránya, és jó kijelzőmérete van.
    Mindent megcsinálok a saját kijelzőjén, eltekintve a játékoktól és a fotószerkesztéstől, vagy számításigényes feladatoktól.

    A széles monitor kétségkívül alkalmas sokféle munkára, arra viszont, amire a business gépek többségét eladják, pont rosszabb, mint a 4:3.

    Arra, hogy a képarány miatt furcsa alakú lesz a gép... kit érdekel? Hol van leírva, hogy egy 16:9-es csík jobban fér el a táskában, mint egy 4:3. Nekem sosem tűnt fel, pedig volt mindből.

    Tudod, mit tett még taccsra a csíkkijelző?
    A billentyűzetet. A 7 soros billt sem azért vezették ki, mert idióták, hanem azért, mert rá akarták cseszni a gépeikre a minél nagyobb touchpadet (az olcsó gépekben azt szokta meg mindenki, a Trackpoint túl magas művészet ugye, legalább fél óra megszokni és megszeretni), ami helyet vett el tőle, mellette a piac időközben átállt a multimédia-habzsolásra két pofára, ergo KELL a csíkkijelző is, megint helyet veszítettek vertikálisan, megint össze kellett nyomni a billt.

    Tehát legalább a szövegbevitel ergonómiája ÉS megjelenítése is trágya lett.

    Leszögezem, ez az én véleményem, és tökre elfogadom a tiédet is (még örülök is neki, hogy legalább neked van választásod, ha új gépet akarsz venni), csak vedd észre, hogy a klasszik képarány egy létező piaci igény, nem azért vannak tele netszerte a fórumok azzal, hogy mikor lesznek ismét ilyen gépek, mert az embereknek túl sok idejük van, hanem azért, mert sokan emlékeznek arra, hogy bizony notin szöveggel dolgozni évről évre szarabb, és hogy nem volt ez mindig így.
    Abban a pillanatban, ahogy gyártásba kerülne egy új 4:3 vas, vissza lehetne tenni a 7 soros billt, és még a tapinak is maradna hely.

    Értem azt is, hogy a Lenovo és a többi gyártó is a kisebb ellenállás irányába halad, magyarán azt teszi a gépeibe, ami olcsó, és már tömeggyártásban van, megterveztetni, rendelni, és gyártásban tartatni egy korszerű 4:3 kijelzőt, lehetőleg 2 méretben, lefejleszteni hozzá az aktuális gen TP-k házát, akkumulátorokat, dokkokat, nem kevés idő és pénz befektetése, de ez nem azt igazolja, hogy a 4:3-nak nincs létjogosultsága, hanem azt, hogy greedy fszok, és tojnak bele.

Új hozzászólás Aktív témák