Új hozzászólás Aktív témák

  • Penguin95

    senior tag

    válasz bon1 #113537 üzenetére

    Persze, lehet ugy is hasznalni hogy tonkremenjen, lehet vigyazni is ra.

    Merem állítani, hogy apámtól jobban senki nem vigyáz a gépeire (mindnek külön táska, a kijelző és a billentyűzet közé védőrongy, minden használat után teljes tisztítás, töltés...), mégis ez a mérlege:
    Asus A6J: Nullos zsanér, csak a jó ég tartja meg mikor nyitva van.
    Benq R55: A hűtőnyílás műanyag rácsa törött, a gép bal sarka meghajlott lefelé, és a kijelzőben csík van.
    Medion WIM2180: Szó szerint kukázott gép, a tapipad eleve halott volt, mostanra a billentyűzet is az.
    ThinkPad T61p: Kettő van belőle, mindkettő GPU halott.
    ThinkPad T61: Tökéletesen működik.
    Asus EEEPC 1000HD: Hibátlanul működik, de használhatatlanul lassú.

    És akkor ez még tényleg a legjobb ami egy géppel történhet, mert más negyed ennyit nem törődik velük. Ezeket maximum akkor tudod megóvni, ha vitrinbe teszed őket és ott is hagyod, mert egytől-egyig ipari hulladékok.

    Es szerintem azt az X61-et is lehet hasznalni netezesre egy megfelelo linux rendszerrel (pl Q4OS), P4-es gepeken is megy es kisebb oldalakat viszonylag gyorsan betolt.

    Lehetni lehet, de értelmetlen erre költeni. Bika processzort nem tehetsz bele mivel forrasztva van, RAM-ból minimum kéne bele 4 GB, SSD is kéne... És akkor még nem tudni mi a helyzet az akkuval, és,hogy kell-e mást is javítani rajta.

    Nekem két korabeli, működő gépem van itthon (egy T61 és egy T500), de ezek is csak azért használhatóak netezésre, mert mindkettő koppra, vagy ahhoz közel van fejlesztve. A T61 így is szenved, pedig azon Devuan Linux van, a T500 meg Minttel ugyan használható, de ehhez kell a benne lévő P9700, a 8 GB RAM, és az SSD, ami nem kis összeg, és jó esetben nyersz vele pár évet. Akkor már jobban jársz azzal ha összespórolsz egy T420/520-ra, azokkal bőven el lehet lenni hosszabb távon is, és nem hullanak szét úgy mint az átlag gépek.

Új hozzászólás Aktív témák