Új hozzászólás Aktív témák

  • Ogard

    tag

    Roncsvadász kollégákhoz szólok mostan.
    Akku mese következik: hűséges x60 tabletembe vettem tavaly egy új patona akkut. Linux van rajta, ssd-vel használom, három hétre elutaztam a gép magára maradt, lemélymerült, az új akkut többé nem volt hajlandó feltölteni. Még korábban roncs-vadásztam egy másik x60 tabletet az tényleg nyomorúságos állapotban érkezett, ramok nélkül, házborítás nélkül (képernyő bezel miatt vettem meg) viszont volt benne egy szintén mélymerült gyári akku. Gondoltam egyet betettem a linuxos tabletbe, szép lassan tölteni kezdte, feltöltötte, azóta szépen működik, 3-4 órát is elbír, bár inkább hálózatról használom.
    Nemrég kerültek ramok, gondoltam kipróbálom a roncsot, eljut-e egyáltalán a bootig vajon? Eszembe jutott egy régi azóta elveszett x60-asom hdd-je, előkerestem beletettem, azon egy régi xp volt, csodák csodájára felállt a rendszer, úgy ahogy 2012-ben hagytam, amikor ssd-re cseréltem a hdd-t. Az xp-t nem zavarta, hogy egy másik gépben van. Gondoltam, megnézem az akut, a régi szép thinkpad power manager, azt mondja töltöttség 0.00 , viszont charging – 48 órát mondott a teljes féltöltésre, aztán 4 óra alatt lazán feltöltötte. (Korábban próbáltam csak simán rádugni a töltött a ram és hdd-nélküli roncsra, semmi se történt, egy hétig ment a szomorú narancs villódzás.)
    Ki érti ezt? Nem tudom mi a sztori tanulsága, viszont most akkor van két jó akkum, és egy meglepően jól működő roncsom, amit lehet mégse kéne szétszedni, hanem inkább vadászni hozzá egy rendes alsó házat. De minek nekem két x60 tablet?

Új hozzászólás Aktív témák