Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    válasz HSM #117974 üzenetére

    Nem igazán értem, mi abban az előny, hogy a gépben belül van egy nagy üres, kihasználatlan hely, miközben kívülről meg cserélhető az akku?

    Szerencsére ilyet nem mondtam. :DDD Azt viszont igen, hogy legalább ha úgy akartad, nem volt kötelező belső akkut használnod.

    A T480s rendkívül könnyen szerelhető, az akku kivétele néhány perces művelet, töltési küszöb is állítható, így nem igazán érzem problémának, hogy így oldották meg az akkuját. Úgy is írhatnám, mi az, amire ez így rosszabb, mint a néhány csavar bontása nélkül is cserélhető külső akku?

    Hát ööö, nyilván érzed a különbséget a csavarozás nélkül egy-két mozdulattal cserélhetőség, meg aközött, hogy remélhetőleg van nálad csavarhúzó, hogy lekapd a gép alját, mert ha nincs, ráfaragtál. Ha szerinted az utóbbi jobb, akkor ebben tényleg fura preferenciáid vannak. Töltési küszöb meg nem értem, hogy merül fel, amikor csak egy darab külső akku volt, akkor is lehetett... :)

    én is párszor már kimérgelődtem magam a sima töltő és dokk csatlakozó elhagyása miatt, ugyanakkor töltési minőségben még nem volt gondom a Type-C-vel.

    Ameddig csak arról van szó, hogy sima töltő és egy PD kábel, addig nekem sem. Ha már type C-s dokkoló kerül a képbe, akkor már nem ilyen sima liba, ahogy az sem, ha mondjuk PD passthrough-t tudó eszközt (mint a Venture Electronics Megatron DAC-om) iktatnék közbe. Ez mondjuk főleg az L380-nal fordul így elő (leginkább suspend-ből visszatéréskor), ami lehet, hogy a Win 11-es Lenovo töltéskezelés sara így, mert a Linux Mint-es X270 és T470 pl. nem dobja el a töltést az említett DAC-ról.

    A forrasztott ram elhullani? Nem igazán szoktak a ramok nagy számban ilyet csinálni. + Egyébként BGA-s szaki tuti tudja javítani, ha csak egy ramcsip szállt el

    Mindent lehet nyilván javítani, de ezt talán továbbra is hátránynak sorolom.

    *
    De amúgy nyilván értem, hogy miért szeretitek az s-t, csak legalább annyi érv szól szerintem ellene, mint mellette. Persze ha majd szembejön egy ilyen roncs, amiben látok fantáziát, nyilván én is le fogok rá csapni. :)

    [ Szerkesztve ]

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák