Új hozzászólás Aktív témák

  • lapa

    veterán

    válasz evone #8643 üzenetére

    szerintem meg objektíven hatékony. a multi-touch pöcök érkezéséig a multi-touchpad dettó.

    ezen túlmenően le tudom írni azt is, miért gondolom így. az egyik, hogy a pöcökhöz erőt kell kifejteni. idegesítő, és szerintem nem is túl egészséges. a touchpaden egy suhintás átlósan végigmenni a képernyőn, a pöcöknél komoly erő kell, ha ezt gyorsan akarod csinálni. szerintem ekkora dinamikára (pár pixeltől ezerig) egy fizikailag ilyen kicsi dolog nemigen alkalmas, az emberi ujjal interakcióban legalábbis.

    a másik, hogy internetezéskor személy szerint kényelmesebbnek találom hátrébb húzni a kezeimet, és onnan klikkolgatni-scrollozni (megint csak suhintok, nem klikkolgatok). ez utóbbira tényleg azt mondom, hogy egyedi dolog lehet, mert itthon a szék karfáján van a könyököm. ennek ellenére ugyanez a pozíció kényelmes asztalon a melós dell géppel is, bár annak magasabb valamivel a csuklótámasza. mondom ezt annak ellenére, hogy az a touchpad fényes és gagyi, arra tényleg illik a "szar" jelző a TP ellenében. azzal egyébként ugyanaz a bajom, mint a pöcökkel: mivel sima, "ragad" kicsit és ott is erő kell a mozgatáshoz. egyszerűen folyton az utolsó két ujjpercemet összekötő inakra (?) gondolok közben, nem tudok tőle elszakadni.

    egyébként általánosságban nem vagyok biztos benne, hogy a folyamatosan megemelt csukló kényelmes lehet, nekem legalábbis terheli a könyökömet az ilyen gépezés. nem rossz, de kényelmesebb időnként a csuklótámasz / gép elé lerakni a kezemet, hogy az asztalon feküdjön az egész alkarom. úgy gondolom a klikkolgatós-scrollozós-olvasgatós mód meg a folyamatosan írós-dolgozós mód az esetek nagy részében szépen elkülöníthető, nekem fizikailag is kényelmesebb ez a megosztottság.

Új hozzászólás Aktív témák