Új hozzászólás Aktív témák

  • kemotox

    addikt

    Üdv srácok!
    Egy hatalmas, megoldandó problémával fordulok hozzátok. Van egy T420-as masinám, aminek már vagy másfél-két éve nem jó a kijelzője. Ha jól emlékszem, akkor először halvány volt a kép, meg villogott, illetve asszem valami vízszintes csíkozódás is volt. Valamit olvastam valahol, hogy gyakori ezeknél a gépeknél, hogy a szalagkábel nem illeszkedik rendesen stb. Megpiszkáltam, és azóta teljesen "elment" a kép. Nem nagyon használtam a laptopot, feledésbe is merült a dolog. Most viszont kéne, működőképesen, gyorsan. Ja igen, monitorral van kép, szóval a kijelző körül lesz valami bibi. Most viszont kéne hurcibálnom. Berendeltem egy másik kábelt, de azzal sem lett jó sajna. Szóval két dolog ami érdekelne:

    1.Van esetleg esély valami olyan dologra, hogy nem feltétlenül a kijelző maga purcant ki, hanem valami más dolog a lúdas? Amit esetleg meg is tudok nézni, hogy stimmel-e. BIOS reset meg volt. Szerintem nem a világítás kakkantott be, mert akkor elvileg nagyon-nagyon halványan még kéne lennie képnek. Youtube-on láttam videókat, ahol megvilágítják a kijelzőt, és úgy látszik kicsit, de nekem semmit sem sikerült elővarázsolnom, lámpával se.

    2. Ha még is kijelző csere kell, akkor bevállalom, de vaktában nem akarok érte 15-20 ezret kiadni. Sőt, nagy köcsög vagyok, de szervízbe se vinném, mert meg tudom csinálni magam (már csukott szemmel is akár, amennyit baszkodtam vele). Pénz és idő tekintetében is jobban járok, ha magam csinálom. Na és akkor itt jön a nagy kérdés:
    Nincs köztetek olyan valaki, vagy nem tudtok véletlenül valakiről, aki árul kijelzőt, és meg lehetne-e azt oldani, hogy csak gyorsan egy rádugás erejéig kipróbálni, hogy tényleg a kijelzőm ment-e szét? (Oszt ha jó, le is mehet a biznisz) Vagy én viszem el a saját kijelzőm, és úgy nézzük meg, vagy akármi. Valahogy tudnom kéne, hogy tutira az a rossz, és cserével jó lesz a gép. HA-n találtam már kijelzőket megvenném azt jóság lenne, de így nem merem, mi van ha valami más baja van azt én meg hoppon maradok a kijelzővel. Vagy van esetleg bármi módja a diagnosztizálásnak?

    Szóval nagyon gyorsan röviden: Van ötletetek, hogy hogyan lehetne kideríteni gyorsan, hogy kijelző hiba-e, vagy valami más?

    Köszi előre is! :R :R

Új hozzászólás Aktív témák