Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Essejó

    Topikgazda

    válasz lemmy71 #152 üzenetére

    Inkább mint egy Kamado
    A kamado grill története.
    Agyagedényeket az emberek évezredek óta használnak főzésre. Ezek a világ minden pontján megtalálhatók, közülük a legrégebbinek a korát a régészek több mint 3000 évesre becsülik. Ezeket az agyagedényeket tartják a kamado őseinek.
    Az agyagedények a világ különböző részein eltérő módokon fejlődtek. Indiában a tandoort használták, Japánban pedig a mushikamado volt elterjedt. Ebben párolták a rizst ünnepi alkalmakkor. A mushikamado egy kerek agyagedény volt, levehető fedővel és főként Dél-Japánban volt jellemző. Ebben az időben már szeleppel is ellátták az edényeket a jobb hőszabályozás érdekében, és inkább szénnel, mint fával melegítették őket. A mushikamado a II. világháború után keltette fel az amerikaiak érdeklődését. A kamado szó japánul tűzhelyet jelent. Forrás

    A két amerikai márka a PRIMO és a Kamado Joe kerámia grill-, és barbecue sütők a kamado sütők csúcs kategoriáját képviselik.A lemezből készült sütőkkel ellentétben a vastag kerámia fal teljesen érzéketlen a külső környezeti hőingadozásokra, vagy szélre, 110-120 fokos barbecue sütőhőmérsékletet gond nélkül tart stabilan akár 24 órán keresztül is, utántöltés nélkül. Forrás

    Itthon az erősen promótált Big Green Egg terjedt el tán leginkább.

    Ha valaki ezeket túl kicsinek találja, az nézzen el a Komodokamado oldalára. :D

    Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

Új hozzászólás Aktív témák