-
GAMEPOD.hu
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Sziasztok
Pár hete vettem rá magam hogy kellene venni egy új szett grillezőt mert a régi már igen csak rossz állapotban volt.
Lévén hogy szinte mindig MOL kútnál tankolok, szembe jött velem a grillezős szett, és én ezt meg is vásároltam. Sajnos a faszén/brikett begyújtása mindig egy idegőrlő procedúra volt, ezért böngészgetve ráakadtam egy olyanra hogy begyújtókémény, és meg is vettem a Weber-nek a kezdő szettjét, ami iszonyat nagy segítség a brikett vagy faszén begyújtásában. Nem vicc, nekem felért egy Looftlighter-al a begyújtófolyadék után!
A Weberes brikett viszont 10/10-es, persze csak ha az árát nem veszem figyelembe, de amúgy a LIDL-be kapható brikett-ről is nagyon jókat olvastam, szóval egy zsákkal vettem abból is, nincs a 2.5k még 600ft sem. Weber begyújtókockát vásároltam hozzá, de ha elfogy akkor abból is jó lesz a LIDL-be kapható szerintem.
Jövőre viszont szerintem át fogok térni egy nagyobb méretű Weber gömbgrillre. Tudom hogy a következő lépésnek egy szmóker lenne az igazi vagy egy pit box, de ahhoz nagyon nagyon sokat kellene gyakorolni. Szóval egyelőre marad a gömbgrill, virslikhez, kolbászokhoz, vékonyabb pácolt húsokhoz az is nagyon jó.
Aki szintén a MOL-nál kapható gömbrillt megvette, annak ajánlom hogy a brikett tartót fúrja szét mert a gyárilag benne lévő pár lyuk, nem ér 1ft-ot sem. Semmi levegőt nem kap a brikett, így viszont 5*-ös!
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Nagyon sokat olvasgattam a témában, de az az igazság hogy a családba a grill kolbászokat virsliket nagyon szereti mindenki, így igazából nagyrészt csak ezekkel foglalkoztunk.
A Weber brikett nagyon meglepett, mert nagyon magas hőfokon izzott, legalábbis az előtte használt faszénhez képest, illetve amikor a rácsra ráraktuk a virslit akkor pillanatok alatt megégett a külső fele sajnos. Ezután kicsit igazgattam a briketten hogy inkább a szélén legyen több, és így középen már sokkal jobb volt a helyzet.
Tudom hogy általánosítani nem lehet, de egy átlagos méretű virslit vagy kolbászt te meddig szoktál grillezni?
Igazából az első adagon kívül a többinek nem volt baja, legalábbis belül is szépen átsült, csak forgatni kellett azért. Csak kíváncsi lennék hogy ki meddig grillez ha kolbászokról van szó?
Ez elég kicsi grill szóval ilyennel nem fogok próbálkozni, de ha veszek nagy gömbgrillt akkor mindenképp megpróbálom a BBQ módszert, illetve akkor beszerzek egy hőmérőt is mindenképp.iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Igen tudom hogy elviekben megoldható, csak sajnos (számomra) tényleg ilyenhez elég kicsi ez a 36cm-es gömbgrill. Kinéztem a Weber-nek az 57cm-es Master Touch gömbjét, biztos hogy abba jobban neki mernék ilyennek állni, főleg azért mert abba van hely rendesen mindennek. Nem kell attól tartanom hogy mondjuk csak pár kolbász fér el az indirekt zónában mint a mostaninál.
Persze ennyiért már ProQ vagy Napoleon szmókert is tudnék venni, ott pedig még jobban megnyílna a világ számomra, de ahogy említettem inkább a virslik kolbászok a kedvencek.
Nyilván a csúcs egy offset lenne, de oda már tényleg az kell hogy nagyon nagyon sok tapasztalatom legyen. Mondjuk meg kell hagyni hogy az oldalast nagyon szeretem, talán a sertésből azt szeretem a legjobban, és sokszor fb-s csoportokba olyan munkákat látok hogy miket hoznak ki belőle hogy hihetetlen. Igaz hogy elmegy rá fél nap legalább, de a végeredmény magáért beszél.iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Sziasztok
Tavaly vettem egy kis 36cm-es gömbgrillt, voltak gondok vele azért bőven, de a grillezett dolgok finomak voltak nagyon!
Idén eldöntöttem hogy nem fogom használni ezt a gömbgrillt, másikat szeretnék venni, egy nagyon jót. És így első blikkre a következőt néztem ki.
[link] -> WEBER Original Kettle E-5710 BLK EU - gömbgrill, fekete
A kérdésem az lenne hogy hasonló Weber van innen valakinek? A minőségére lennék kíváncsi hogy milyen, illetve hogy megér-e ennyi pénzt? 99%-ban csak grillezni szoktunk, szóval szmókert vagy bármi mást a gömbgrillen kívül nem szeretnék venni.iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Én nem szeretnék külön foglalkozni vele, megveszem és utána használni szeretném. Mivel az esetek 99%-ban csak grillezésre szeretném használni, ezért nem tudom hogy a fent linkelt grillen kívül mivel lehetne még felturbózni ha én csináltatnám valakivel?
Mivel igazából csak grillezni akarok, ezért egy faszén/brikket rácson kívül, illetve egy másik rács amin a kaja van, nem tudom hogy mire lehet szükség.
Illetve azért ide is lehet csinálni olyat hogy veszek 2 kisebb tartót amibe megy a brikett, középre meg egy vizes tál, de mint említettem én csak grillezni szeretnék rajta.(#293) Essejó
A Master Touch széria az drágább, 100 fölött van, ez a normál gömbje a Weber-nek, azért csak ennyi szerintem.
Ha veszek már jobbat mint a mostani akkor mindenképp maradok a 57cm-es verziónál, mert arra legalább fér anyag bőven.
Jó ha mondjuk áldoznék rá jóval többet akkor lehet hogy egy Kamado-t vennék, de nem akarom több százezret kiadni érte. Bár Metro-ba lehet kapni aránylag jó áron "utánzatot" de az is 100 fölött van bőven.iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Sziasztok
Csak gondoltam szólok hogy Aliexpressen az Inkbird store-ba jó áron lehet most hozzájutni hőmérőhöz.
Inkbird IBT-4XS 4 szenzorral csak 41.82$ (13 000ft) és lehet szállítást kérni Németből. Én ezt a verziót rendeltem, de van kicsivel drágábban 6 szenzoros verzió is.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
SziasztokSzerintetek itthon van olyan cég ahol Ooni Koda-t lehetne venni?Most látom hogy van pizzás topic is.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Sziasztok
Szeretnék egy kis útmutatást kérni. Nagyon szeretjük a grillezett csirkemellet, illetve különféle kolbászokat. Általában elektromos kontakt grillbe szoktam elkészíteni őket, de van egy kis picike asztali gömbgrill is de azt jó ideje nem használom.
Szeretnék a közeljövőben szintet lépni minden téren. Másik amit nagyon szeretek az a pulled pork. De sajna az otthoni cuccokkal felejtős nekiállni. És akkor az útmutatásra innen lenne szükségem.
2 dolgot néztem ki.
- Egy normális 57-es Weber gömbgrillt
- Masterbuilt GS 560A Masterbuilt 320 környéke, és tudom hogy azzal a legegyszerűbb a BBQ, mert a digitális hőfokszabályzás segít 8-10 órán át is tartani a hőfokot ugyanannyin.
A Weber gömbön mondjuk egy kezdő számára mennyire nehéz megtanulni tépett húst csinálni? Mennyire nehézkes adott hőfokon tartani a grill belsejét szintén 5-10 órán át?
Láttam hogy vannak gyártók akik kínálnak kész ventis cuccot amit be kell építeni és segíti a légárammal a hőfokot tartani. Az Inkbird-től láttam ilyen terméket.
Nagyobb részt maradnék a kolbászoknál meg “kisebb” húsoknál, de néha azért jó lenne vele egy Pulled Porkot csinálni.
Erről a Masterbuiltről sok jót olvastam, kérdés hogy amire nekem kell megéri-e jobban mint egy Weber gömbgrill?Köszönöm szépen a segítséget!
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz soldi3r #2415 üzenetére
Egy kamado sokkal jobb egy kezdőnek mint mondjuk egy Masterbuilt GS560? Illetve azt néztem hogy elég nagy az árkülönbség a kamadok között. Konkrétan 100k-1m-ig nagyon sok gyártónak van terméke. De nekem ez a 300-350 környéke lenne ahol maradnom kellene.
iPhone 13 Pro Max
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen