Új hozzászólás Aktív témák

  • Cray Tyler

    senior tag

    válasz Tylerx #19985 üzenetére

    Amit írtam: 13. gen. i9-hez 420-as AIO, CPU contact frame, delid-relid (+IHS egyengetés), NAGYON jól szellőző ház, minőségi paszta (pl Noctua). Bármelyik hiányzik ezekből, nem fogod tudni a maximum teljesítményt kihozni a prociból. Tudom, mert én is végigjártam az egész skálát, és nagyon sok pengőbe került hogy nem hittem el ugyanezeket az intelmeket másoknak, mielőtt nekiláttam volna a projektnek.

    Delid témában Pioneer nevű kollégát keresd az LGA1700 topikban. Ezeknél a prociknál a mag téglalap alakú kialakítása miatt ha erősen rászorítod a blokkot akkor meghajlik a fém kupak (keress rá az "intel bending"-re). Továbbá gyakori hogy a fémkupak homorú vagy domború, így a delid alkalmával az IHS-t (fémkupakot) is célszerű egyenesre kalapáltatni, hogy maximálisan hatékony legyen a hőátadás a hűtőblokk felé. Ha ilyen quasimodo-s az IHS azon NEM segít a paszta sem! Csak ha kikalapáltatod (Pioneer ebben is segít). Enélkül hiába csináltatsz meg mindent, és veszed meg a jó házat, fasza 420as AIO-t, dimbes-dombos kupakkal kalap szar lesz az eredmény.

    Tartsd szem előtt: az a proci 340 wattot eszik, ha maxon pörög, és nincs húzva. K-szériás procik rendesen meghúzva bőven 400 watt felett zabálnak. Az a 65 wattos max TDP egy ordas nagy kamu, kb mint ha ráírnák egy Hennessey Venomra hogy százon amúgy elmegy 5 literrel is.

    Remélem tudtam segíteni. Mint mondottam: én ugyanezt az utat jártam be, tanulj az én hibámból, és spórolj egy valag pénzt.

Új hozzászólás Aktív témák