Új hozzászólás Aktív témák

  • €uro

    őstag

    Sziasztok!

    Új számítógépet állítok össze, amibe felülre szívem szerint egy Arctic Liquid Freezer III 280-as CPU hűtést tennék. A problémám az, hogy kevés házba építhető be, mert a radiátora (ventilátorral együtt) 67.5 mm magas.

    Ami biztos pont, hogy az alaplapom ASUS TUF GAMING B760M-PLUS lesz. Háznak pedig nagyon örülnék a Lian Li LANCOOL 215-nek.

    A ház dokumentációja/ajánlása szerint felülre 55 mm magas radiátor kerülhet. Ennyi szabad hely van az alaplapig. Volt, aki már bele tudta tenni a hűtőt ebbe a házba. De neki egy olyan alaplapja volt, amin a CPU felett nincsenek hűtőbordák, így a ventilátorok kicsit rálóghattak a lapra - a memória foglalatokat még éppen nem érték el.

    Ezzel kapcsolatban szeretném, ha segítenétek, tanácsot adnátok, hogy mit csináljak.

    Talán néznem kellene egy másik házat. Ez kicsit nehéz ügy, mert max. 215 mm széles dobozok jöhetnek számításba és tetszenie is kell. Tegnap átnéztem vagy 50 házat. Néhányat feljegyeztem magamnak, amik számításba jöhetnek. Közülük ennek a LANCOOL 215-nek van a legtöbb helye felül.

    Másik megoldás az, ha elengedem a hűtőt - itt jöttök képbe ti - és keresek helyette másikat. Vagy ugyanennek a típusnak a 240-es változatát választom, aminek egyébként szintén 67.5 mm magas a radiátora. Vagy egy teljesen másik AIO hűtést keresek.

    Mit gondoltok erről? Ha másik hűtés, akkor melyiket ajánlanátok? 280-as radiátorosat szeretnék. És a legfontosabb szempont az, hogy IDLE állapotban minél halkabb legyen.

    Egy Intel i7-14700-as CPU-t fog hűteni.

Új hozzászólás Aktív témák