Új hozzászólás Aktív témák

  • DarkByte

    addikt

    Sziasztok!

    A múlt hét során sikerült leszednem egy SUSE Linux 10 Eval-t a Novell oldaláról. A hétvégén szépen ki is próbáltam egy VMware-ben, hogy mennyire is jó ez nekem. Nagyon megtetszett, főleg a jól megcsinált telepítőjével, és a sok programmal amit adnak hozzá. Gondoltam megpróbálom a hét folyamán a nagygépre is feltelepíteni (a sulihoz amúgy sem ártana ha lenne egy normálisan felrakott Linux-om). Tegnap meg is történt. Csináltam a vinyómon egy 4GBnyi partíciónálatlan helyet, aztán DVD be, boot, és amiket javasolt azt szépen el is fogadtam. Rendesen felismerte a hardvereket is, a netet is sikerült beállítani (bár ez itt csak egy átjáró meg egy DNS cím beírását jelentette).

    Aztán gondoltam én, megpróbálkozom itt feltelepíteni valahogyan az ATI kártyámhoz a driver-t (előtte Debian-ban próbálkoztam, de max a rendszert sikerült összedöntenem karakteres felületre :O ), hogy legyen már 3D-s gyorsítás. Nos, megpróbáltam az ATI nagy 30MB installerével az automatikus telepítést. Nem rontott el semmit, van ATI Control Panel a KDE menüben, de ha megnézem az OpenGL render eszközt, akkor ezt látom: Mesa GLX Indirect. Neten utánnanéztem hogy hát ez nekem biza nemjó (ez egy szoftveres render ha jól vettem ki). Mondom, ilyen könnyen nem adom fel :) , elkezdtem tutorialok után nézelődni.

    Az egyik tut-ban azt írták, hogy a nagy installer-el csináljak rpm csomagot a disztrómhoz. Ez meg is történt, aztán ki konzolba, rpm -et felraktam a leírtak szerint, ezután run level 3 alatt meg a sax2-es paranccsal ha jól értelmezetem kijelöltem az új X profilt. Ez mind szép és jó, megvolt a Restart, de az OpenGL render eszköz még mindig a Mesa3D.org-os :( . Megjegyezném hogy a kernel forrásokat, gcc-t, make-t, libc-t meg még amit írtak az oldalon mind feltettem, a ko fájl-t össze is rakja (igaz közben egy rakás warning-ot ír), de sajna így sem jó. (Valami AGPGart-os is fordít, azt nem kell ellenőrizni hogy az helyesen felmegy-e?)

    Máshol olvastam hogy az baj, ha HT-s P4 procim van, de mivel ez már közel 2 éves írás volt, reménykedem hogy az ATI azóta lépett valamit. A konfigom az adatlapomon szerepel, de azért a fontosabbakat itt is leírom: ABIT IS7-E (Intel 865PE Chipset), Intel P4 3.0Ghz HT On, ASUS Ati Radeon 9600xt/td.

    Ha valaki tud segíteni, rendkívül megköszönném! Sajna a neten az új driver-hez nincs leírás (ebben már aticonfig van az fglrxconfig helyett, és gondoltam lehet ez a baj, hogy már túl öreg tut-okat nézek hozzá)

    Mod: még azt akartam írni, hogy ha működő megoldást részletező oldalra tudtok linket adni, annak is nagyon örülök ám :)

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák