Új hozzászólás Aktív témák

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz CPT.Pirk #27436 üzenetére

    Megnéztem és örülök, hogy a Cinnamonnak nincs ilyen, mert elég felesleges lenne, a Rendszerbeállítások teljesen használható a MINT- en. Amellett, hogy pár ablak [link], [link], [link]megpillantásakor erősen ráncolná a homlokát a kezdő Linuxos, szerintem még közel sincs beállítva a KDE.

    Ez a kapudan viszont épp a fent linkeltek miatt is igen hasznos olyan kezdőknek, akik már túl vannak pár disztró telepítésén és már kezdik kapisgálni, hogy mi micsoda, például nekem már mond valamit, hogy be lehet kapcsolni az rkhunter- t. Egy első disztrósnak ez a rendszerbiztonság ablak csak zavaró, mert nem tudja mik ezek és aggasztani fogja, hogy mi lesz, ha nem kapcsolja be valamelyiket. Ő ugyanis azért jön Linuxra, mert azt olvasta, hogy itt nincs szükség mindenféle biztonsági programokra, mint Win alatt!

    Chakra nagyon jó kis disztró, de szerintem nem első disztrónak, ha totál kezdőről van szó. Nekem tetszene, ha a már megbeszélt netkapcsolat probléma nem lenne. Azóta már 4-5 KDE- s disztrót kipróbáltam és mindegyiknél ugyanaz a helyzet, nem lehet netkapcsolatot létesíteni. Ha nem is tökéletes megoldás, de LMDE- re synapticból feltettem a full-kde csomagot, így legalább ismerkedni tudok vele, szokni kell, de van benne potenciál. :)

    Tudod ki írta ezt a KDE- ről rendszerforrás használattal kapcsolatban? "véleményen szerint a legjobb DE, ha nem számít a ram használat"

    (#27448) MurdR
    Ez is jó olvasmány kezdőknek:
    [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák