Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz F34R #35893 üzenetére

    Lehet, hogy amit lett bug-os, hogy átugrott a szemem a kiemelt megjegyzésen, miszerint a mirroselect még nem kompatibilis az új portage-al. Később valami más sem akart működni, ezért letöltöttem az alig két héttel frissebb ISO+Stage3 csomagot és azzal előrendelkezve már nem voltak ilyen furcsaságok.

    Ami viszont kellemetlen, hogy bár a Gentoo WiKi-s Install manual szerint a minimális gépigény 256Mb RAM + 256Mb Swap, 750Mb RAM és 0Mb Swap mellett elszáll az emerge gentoo-sources memóriaallokációs hibával.

    Kipróbáltam virtuális gépen 1024Mb RAM-al és ott gond nélkül eljutottam egy működő alap rendszering. Itt most annyi a különbség, amivel előre nem számoltam, hogy az AMD E350 lapon kötelező legalább 256Mb-ot adni az iGPU-nak (nem gondoltam volna, hogy nem letiltható le a GPU, vagy hogy nem érné be akár ~32Mb RAM-al, ha aktív, mint az Intel-nél) + talán picit rádob, hogy a virtuális gépen nodatacow,noatime itt pedig defaults opciókkal mount-oltam a root-ot, illetve 60 helyett 250Gb BtrFS (a disk-en, nem partíción, így swap most nincs).

    Átdobtam az asztali gépről egy 4Gb-os modult és sikeres volt az emerge, tehát tényleg a RAM-ból fogyott ki a kernel kicsomagolása közben. Nem tudom, hogy a Gentoo WiKi elavult, a mostani telepítőm a bugos, vagy valami extra lépést kéne beiktatni, hogy a megadott 512Mb RAM-al is beérje.

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák