Új hozzászólás Aktív témák

  • spammer

    veterán

    válasz Boyrob #40702 üzenetére

    A régi vasra talán a Lubuntu 14.04 vagy a Crunchbangplusplus jobb lenne. Eszeveszett különbséget nem kell várni, de talán picit jobban muzsikálna (főleg az utóbbi).

    A 6 magos gép meg mindent elvisz, általában a Linux Mintet szoktuk ajánlani: Cinnamon, MATE vagy KDE, mehet bármelyik, elbírja bőven a gép.

    Az alapvető parancsokkal és fogalmakkal ismerkedj csak meg, nem bonyolult dolgok és hasznodra lesznek. A szoftverközpontból vagy terminálból telepítésnél nincs egyszerűbb, főleg terminálosnál, mert akár 100 programot is telepíthetsz egy parancs kiadásával, ha úgy tetszik. Ráadásul ami a tárolókba kerül, az megbízható, nem kell mindenhonnan összevadászni a programokat.

    Linux alatt sok driver már a kernel része, amennyiben alapból működik megfelelően (a hang pl. szokott), akkor más dolgod nincs. Videokártya driver már más kérdés, nem tudom, ez a régi Radeon mennyire működik, illetve van-e rendes driver, majd az okosabbak megírják.

    A Lexmark típusra guglizz rá Linux vagy Ubuntu kulcsszót csatolva, talán működésre lehet bírni. Szkennelésre a Simple Scan nevű programot ajánlom.

    [ Szerkesztve ]

    „A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

Új hozzászólás Aktív témák