Új hozzászólás Aktív témák

  • Nagytalp

    senior tag

    válasz péter007 #6192 üzenetére

    Nem olyan vészes a dolog mint amilyennek elsőre látszik. Az ablakok közti váltás egy Alt+TAB kombinációval ugyanúgy működik mint Winodw$ban. Viszont én jobban szeretem ha minden esetben rendszergazda vagyok. Így nem kell a sudo!
    Ezt elérheted a sudo passwd root paranccsal. Aztán már csak a bejelentkezést kell engedélyezned : GNOME Menü ->Rendszer ->Adminisztráció ->Bejelentkező ablak-> Biztonság->Engedélyezi a rendszergazda belépését (vagy ilyesmi az enyém angolul van)

    Utána ctrl+alt+backspace

    Ha újra indult az X akkor bejelenetkezel. A terminál ablak elvileg kis ikonban ki van rakva a panelra. Megnyitod : rendszergazdaként a sudo parancs nem kell. Ez azért is jó mert mostantól minden parancshoz biztosan kapsz segítséget. Megpedig a következő képpen: pp begépelése után egy TAB billentyűt nyomsz. És kiegészíti illetve megmutatja milyen parancs lehetőségek vannak a megkezdett parancshoz.

    Hangkártya : Debianon volt alsaconf amivel beállíthattad kézzel vagy megpróbálta automatikusan megkeresni és beállítnai a hangkártyát.
    Ubuntuban tipikus hiba hogy a PCM le van némítva a hangerőszabályzón. Ezt nézd meg elsőként mielőtt műtétet hajtasz végre a hangrendszeren.

    Videókártya: (sudo) dpkg-reconfigure xserver-xorg
    Ubuntun mindig működik az automatikus felismereés de ha mégsem akkor add meg kézzel a paramétereket.

    Soha ne add fel. Nekem kb. a 10. telepítés után sikerült indítanom grafikus felületet (KDE2) -Azért a 10. után mert ha nem indult akkor újra telepítettem :)
    Segítséget nem sokat kaptam de megtanultam, hogy a Google az jóbarátom.
    A mai ubuntu -8.04 Hardy Heron- nagyon egyszerű és ha használod aktívan erre Te magad is rájössz.

    Nvidia RTX és AMD RX videókártyák raktárról!

Új hozzászólás Aktív témák