Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Kicsit szórakozni akartam valamilyen linuxal. Letöltöttem, kiírtam, meg vissza is hasholtam az Ubuntu 8.10-es ISO-t. Szépen bootolt is róla a gép mint Live CD, most is épp onnan írok.
    A laptopomon már fel is tettem "windows programként", vagyis lefoglalt 10Gb-ot egy NTFS partíción, és onnan fut is.
    Csak épp ilyenkor az a partíció használhatatlan, a többin meg nincs se szabad hely, se más értelmes adat a windows telepítésen kívül, szóval gondoltam feltelepítem inkább rendesen, hogy hozzáférjek alóla a filejaimhoz is. Sőt, gondoltam akkor már az asztali gépemre tolom fel.

    Viszont a telepítés ma elmarad, mert azt hittem, hogy ha a Linux képes olvasni az NTFS filerendszert, akkor futni is képes róla. Nembeszélve arról, hogy nem hittem hogy inkompatibilis az Intel RAID-0 tömbökkel.

    Szóval van nekem a gépben 2 SATA-s winyó, intel RAID BIOS-ból szépen stripeolva, a windows bootolni is tud róla, meg minden...
    Most indítom az ubuntu telepítőt, és mutogatja nekem hogy van külön 2 partícionálatlan winyóm, a RAID tömböm meg sehol. De azért szétnéztem a partícionálójában, hátha csak engedélyezni kéne a RAID-ot, tovább lépegettem. Ekkor viszont azzal kellett szembesülnöm, hogy ha akarnám se tudnék NTFS partíciót csinálni a winyókra, RAID ide vagy oda...

    Jól látom, és ha a RAID gondot meg is oldanám valahogy, akkor fel tudnám rakni az Ubuntut egy NTFS partícióra, vagy kénytelen lennék szakítani neki egy saját linuxos filerendszerűt?

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák