Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szemjuel

    tag

    válasz proci985 #107 üzenetére

    el is felejtettem ide megírni. szóval sikerült beszerzni 7 kg csontos ribeye-t egyben, de aztán a mennyiség miatt feleztem :D
    mindenféle extra előkészület nélkül előző este rákerült egy alap rub. A tűt csonttól 3 centire szúrtam párhuzamosan a gerinccel, fekete jelzésig, így kb a vége a hús közepén volt. Kamadoban készült, 1 órán át melegítettem előtte a sütőt, hogy ne szívja ki belőle a hőt egyből ( de 52es kamado, azért ennél nagyobb dolog is került már bele :D), és az induló 150 fok körüli hőt 120-130 közé vettem vissza kb 1 óra alatt. Összesen 3 órán keresztül sült, és kb 1 órán át pihent. Tökéletes médium husi lett belőle, 2 centis szeletekként "fejtettem le" a csontról, fűszervajjal és sültkrumplival tálalva :)
    A pihentetésre kitérnék egy kicsit, mert én korábban teljesen máshogy csináltam:
    A Meater szoftvere jelzi mikor vedd le a direkt hőt és rakd pihentetni a husit. Ez akár 10 fokkal is (porchettánál ennyi volt) alacsonyabb lehet mint a célhő. Pontosan prediktálja a pihentetés végét is, és elképesztő húsköltemények sikerülnek a segítségével.

    Azóta már készült húsvéti sonka, tépett hús kamadoban indítva és dutch oven-ben végezve etc., mindig hibátlanul tette a dolgát. Ami kicsit fáj, az a WIFI hiánya, mert homeoffice-ban dolgozok, és a sütő messszebb van. De végül kitaláltam, hogy a telefon ott hagyom a környéken, és az órára telepítve van az app, így felhőn keresztül látom ;]

Új hozzászólás Aktív témák