Új hozzászólás Aktív témák

  • h_143570

    addikt

    válasz TFSi #21814 üzenetére

    Alkalmaznak, Vistatol felfel vannak sandboxok, virtualizacio es integritasi szintek az operacios rendszrbe bepitve. Visszont rendes sandboxot irni nehez foleg ugy, hogy az az alaklamazast ne zavarja tulsagosan, sem mukodes sem pedig teljesitmeny szempontjabol.
    Ezt az XP es az azt megelozo korszakok filozofiajaval irodott programok tovabb komplikaljak a tul szeleskoru jogosultsag igennyel. Ez meg manapsag is igy van annak ellenere, hogy az UAC megprobalja ezt vissza szoritani, sajnos nem tul nagy sikerrel.

    A Metro/Modern alkalmazasok teljesen mas tesztak, nagyon le egyszerusitve HTML+JS+CSS. Vagy ha jobban tetszik widgetek, nemi rendszer API hozaferessel. Ezeket a rendes asztali alkalmazasokhoz kepest trivialisabb izolalni egymastol es a rendszer nagy reszetol.

    A processzorokba epitett egyre jobb hardveres virtualizacio tamogatasok miat, az alkalamzas szintu virtualizacio es sandboxing egyre olcsobb lesz eroforras szempontjabol. Ha minden egyes felhasznaloi programot virtualizaltan egy kulon sandboxbol futatnank, akkor talan a felhasznaloi hulyeseg is kivedhetove valna, jelentos reszben. Visszont ez oprendszer szintu tamogatas nelkul kizart, hogy megvalosithato legyen.

    Kivancsi vagyok, hogy mikor fognak elmozdulni ez iranyba az operacio rendszer gyartok. Szvsz meg egy jo darabig nem, leglabbis a Cloud orulet lecsengeseig nem tartom valoszinunek. A Cloudban tarolt adattal az a legjobb, hogy nem kell ellopni, kulonbozo trukos kartevokkel, eleg csak elekerni a Cloud szolgaltatol. :)
    (Mielott meg valaki Cloud ellenesnek tartana, megjegyeznem, hogy aktiv Cloud hasznalo vagyok, pl Gmail es Dropbox. Sot bizonyos teruletekre teljesen jo megoldasnak tartom, csak az altalanos es univerzalis megoldastkent valo eladasat nem nezem jo szemmel.)

Új hozzászólás Aktív témák