Új hozzászólás Aktív témák

  • SP4C3

    veterán

    válasz SityiSXT #49073 üzenetére

    "Jó a Windows tűzfala, csak nagyon bolondbiztossá tették." - Nemjól fogalmazol, helyesen adatbányászbiztossá tették.

    "Kifelé is szűr magától, csak el kéne indítani a Fokozott biztonságú Windows tűzfal beállításait. Ja, hogy ez már felhasználóbarátságtalan?" - Nem szűr, minden mehet alapból... Az advanced beállításokat minden rendszertelepítés után megnyitom és kitörlöm a sok sz@rt, amit redmond volt olyan kedves és előre hozzáadott.

    Felhasználóbarátságról nem volt szó. Igen, a winfw felhasználóbarát, mert mehet minden kifelé...

    Másrészt nyitogathatod naphosszakat a spec beállításait, akkor sem lesz ott olyan opció, hogy szűrjön mindent és engedélyt kérjen ha valami ki akar mászni...

    "Van TinyWall meg Windows Firewall Control is, ahol ez másképp tálalva, kényelmesebben lehet szabályozgatni" - Pontosabban ezek csak azért léteznek, mert pótolják a hiányosságait.

    "Win10 alatt a Windows tűzfalat hiába kapcsolod ki, a hozzá tartozó szolgáltatás futni fog, mert sok más is támaszkodik rá (ergo erőforrást nem ezzel fogsz spórolni)."

    - Nem szoktam kikapcsolni, mivel alig vesz el erőforrást. Ellenben windows defender-t kötelezően kiiaktatom a security értelmetlen center-rel párhuzamosan. Az sokkal sokkal sokkal de sokkal több erőforrás zabál ha az ilyen hulladék software-ek kimásznak a netre és reklámokat töltenek le és gyűjtött adatokat töltenek fel.

    -JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

Új hozzászólás Aktív témák