Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz morfondőr #68788 üzenetére

    Nem feltétlenül. Ez attól függ, milyen "hálózati közegben" van valaki. Egyáltalán nem mindegy, hogy egy ismert net szolgáltató vezetékes net-jén lógsz (a szolgáltató, meg telepített eszközei alapból elég hatékonyan szűrnek) avagy egy publikus Wifi-n.

    A W10 fala hatékony alapbeállításon is (nyilvánosra konfigolja magát, azaz a szg. nem látszódik a neten), ugyanakkor kényesebb közegben konfigurálásra szorul, viszont az meg körülményes, a felület nem igazán "felhasználóbarát"...

    A külső tűzfalak konfigurálhatósága jóval barátságosabb, de minden esetben kell egy alap hálózati ismeret, hogy tudd, hogy mi micsoda is...

    A Comodo tűzfala önmagában "csak" egy tűzfal, de önmagában nem ez miatt a piac legerősebb védelme, hanem hogy tartalmaz egy igen kemény HIPS modult is (behatolásmegelőző rendszer). Így, együttesen alkot igen hatékony védelmet a CFW.

    A CFW-t alapvetően nem átlag user-eknek "találták" ki, épp ezért, ha valaki mégis szeretné kipróbálni, azoknak azt szoktam javasolni, hogy 1-2 napra (addig semmi warez meg pornó oldal ;] ) rakják a Tűzfalat és a HIPS.-et is tanuló módra, aztán 1-2 nap végeztével meg biztonságosra. Ellenkező esetben elég sok engedélyt kell megadnod (ha csak indítasz egy alkalmazást vagy telepítesz vagy ilyen-olyan oldalakon mászkálsz stb stb), "egyfolytában" kérdezni fog és általában itt/ez miatt megy el a kedvük a user-eknek a használatától.
    (Még ahhoz is engedélyt kell megadnod, hogy kimehess budira) :DDD

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák