Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz blattida #9372 üzenetére

    1. Akkor ha majd egyszer lesz kedved/időd stb, akkor ugorj neki x64 alatti tesztnek (nem virtuális gépen) Azon sem lennék meglepve, ha rögtön az első tesztet fogná a CIS, amit a matousec szerint nem...

    2. nem vezetek statisztikát, nincs arra ilyenkor időm. Nem expert felhasználók és nem is warezbubusok gépeivel kapcsolatban írtam, hanem a nagybetűs átlagfelhasználóknál tapasztalt dolgokról, és természetesen nem tört védelmi progikat használva. Ebben a tekintetben az ESET(mondhattam vola ezt is TP helyett valóban) is jobb eredményekkel rendelkezik, mert az autorun-t is védi és a levelezőt is, nem engedi meg azt, amit a CIS. A CIS-nek ez a 2 dolog az Akhillesz sarka, a mai napig nem értem miért nem oldják meg(mert ez nem csak egy kis rés a biztonság falán, hanem úgy kompletten hiányzik 2 ajtó...). Ha csak e 2 szempontból vizsgálnád a dolgot (2 átlag user gépét, akiknél gyakran fordulnak meg pendrve-ok, fényképezők stb ill. email klienst használ és esetleg gyakran kap spam-et stb), akkor akár tetszik, akár nem, de az ESET esetén lenne kisebb esély (nem kicsivel) a megfertőződésre.

    3. Az említett vállalkozásnál a rendszergazda egy igen jó szakember, öreg motoros az általa felügyelt hálózaton nem Ő vagy az irodai dolgozók a gyenge láncszem, hanem ez esetben a CIS volt az, köszönhetően a 2. pontban írt hiányosságának. Azóta ismerem az Admin-t, mióta először kapcsolatba kerültem a vállalkozással(Vista-ra váltottak akkor) és minden évben 1x a gépek menetrend szerinti ellenőrzésekor találkozom vele. Ő valóban rendszergazda, nem pedig ilyen "azért lettem infos, mert máshova nem vettek fel, átbukdácsoltam nagy nehezen, örültem, hogy vége lett a sulinak, nem értek hozzá, nem is szeretem csinálni, de mivel erről papírom is van ezért elmentem adminnak egy zsíros összegért...) kategória.

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák