Új hozzászólás Aktív témák

  • Gothmog

    aktív tag

    Sziasztok!

    Valaki meg tudna erősíteni abban, hogy ugye nem én hülyültem meg, hanem a Be Quiet watt kalkulátora számol "bemindenezve", ha egy i5-11400F és gyári OC-s 6600XT párosra (1 darab ssd és 1 procihűtő + 3 házventi társaságában) bármilyen egyéb overclock nélkül 528 wattos maximum terhelést jósol? (És mellé legalább 650, de inkább 750 wattos tápot ajánl.)

    Új gépet rakok össze, gyakorlatilag már beszereztem mindent hozzá, a tápot is beleértve, és csak valamiért utólag néztem rá a BQ oldalára (anno normálisan működött, reálisnak tűnő értékeket jósolva).

    Az összerakásra váró új gép:

    Alaplap: Asus Tuf Gaming B560m-e
    Proci: Intel Core i5-11400F (Ryzen 5 5600-zal szemeztem még, de végül maradtam Intel vonalon, plusz a 11400F mindenre elég lesz nekem)
    Hűtő: Ben Nevis Advanced (nagyobbat/komolyabbat feleslegesnek éreztem volna erre a procira)
    RAM: 2×16GB DDR4 (3200 MHz)
    VGA: Sapphire Nitro+ 6650XT (Amennyit, amilyen felbontásban, és amivel játszom, ez bőven elég, s vszg. elegendő is lesz egy darabig - ray tracing meg ultra beállítás amúgy sem volt top priority nálam sohasem)
    SSD: Samsung 980 1TB
    Ház: Phanteks Eclipse P600s (3 ventivel)

    Táp: Seasonic Focus GX-550

    OC-vel egyáltalán nem terveztem, sőt a VGA-t is a Silent BIOS módban tervezem használni (tdp úgy ~180w, egyébként az alapbeállításként meglévő performance mód pedig 203w tdp-t jelentene hivatalosan).
    Úgy számoltam, hogy ha valamiért minden a maxon pörögne (tehát pl. a proci is turbo boost-ba kapcsolna a 150w körüli PL2-vel), akkor is valahol 400w környékén tetőzne a gép. Valós körülmények között viszont szvsz 300w fölötti pillanatnyi fogyasztásra is csak ritkán lenne példa. Vagy kifelejtettem volna valamit/nem jól kalkuláltam volna???

    Az új táp egyébként egy Super Flower Leadex Platinum 550-et fog váltani, amit nagyon sajnálok nyugdíjazni, mert szerettem, brutál minőségi darab, gyakorlatilag ha láttam volna még újonnan normál árban, tuti újra ezt választottam volna! De 7 éves, és új konfigot - amivel remélhetőleg elleszek legalább a következő öt évben - nem mertem már ráépíteni.

    [ Szerkesztve ]

    Endure. In enduring, grow strong.

Új hozzászólás Aktív témák