Új hozzászólás Aktív témák

  • Paxker315

    addikt

    válasz donat_sz #118114 üzenetére

    Csak rakerdezek én is. Aki úgy kezdte korábban, hogy ftse all-world azt jovan, de később rajott, hogy faktor etf-ek mellett nagyobb a hosszabb távon várható haszon, sőt, még az összesített volatilitas is kedvezőbb lehet, az mennyire tanacsolt, hogy a ftse all-worldöt tartsa, de már ne bővítse? Mert ezen a vonaton vagyok, bár szívem szerint a VWCE pozik mennének jpgl-be. Csak nem gondolom hogy ez időszerű, mivel egyrészt a tranzakciók költsége azokon a szamlakon jó sok (erste, nem terveztem a transzfert IB-re, de az idei számlát már csak IB - n nyitottam). Másrészt, ha eladom a ftse all-world pozikat, és úgy szabadul fel deviza, elofordulhat hogy nem tudom "optimálisan elkolteni" pl jpgl-re vagy más bővíteni kívánt eszközre.

    All world alapokkal indító, később "konvertalt" delikvensek minél előbb menjenek all in faktorokba? Vagy raer, sőt, nyugodtan hagyhatjak, idővel úgyis eltolodik faktor túlsúlyosra a portfólió? Mert nálam pontosan ez volt, a "nem bővít már, de megtart" policy hozadéka, hogy a 100% ftse all-world helyett már csak 45% az ftse all-world aránya. De nem gondolom hogy szükség szerint muszáj lenne felszamolni azokat a pozikat, úgyis hónapról hónapra kisebb szeletet képvisel.

    Más: úgy láttam, sokan nincsenek 100% meggyozve a faktor prémiumokrol, és emiatt tartanak még kisebb részben világindex vagy hasonló alapot, nem mindenki megy faktor all inre. Te hogy látod ezt a kérdést?

    Más esetleges felmerült kérdés: ha teszem fel, elégséges faktor prémiumra törekszik az ember, tényleg kell a legalább 80-85% faktor alap, mert ha belegondolok, egy-egy FF faktor prémiumja általában néhány százalék a piacon felül, és még a legjobb metodikaju faktor alapok "loadingjai" inkább a 0.5-höz vannak közelebb, mint az 1-hez.

    Te a később megteritett klienseknek mit ajanlanal, ha még amúgy is akkumulacios fázisban van és havonta fektet be rendszeresen?

    Köszi ha van kapacitás. :R

    https://dynotech.hu/ - Új, kultúrált környezet, könnyen megközelíthető : )

Új hozzászólás Aktív témák