Új hozzászólás Aktív témák

  • vati

    senior tag

    válasz tildy #1209 üzenetére

    ''Nem gondolod, hogy meg ez az 1200 Ft is kurvasok?''

    Az elektronikus számlacsomag az ennyi.
    Szerintem OTPs összehasonlításban sem egy bombaüzlet, nem véletlen hogy pont jár az ügyintézőnek ha átszerződteti az ügyfelet...

    Sima OTP LAFO esetén, amihez 99(!) Ft/hó-ért köthetsz OTPdirekt szerződést netbankolni, a fix havi költségek nem magasak: 250 Ft a számlavezetési díj.
    Neten keresztül majd minden szolgáltatásuk vagy olcsóbb, vagy ingyenes, és szinte mindent el lehet intézni netbankon keresztül, még értékpapír / valuta adásvételt is. Utóbbinál a számlavezetés 0.1% / év, szerintem kibírható. (1000 Ft 1 miller érékpapír után)

    Ami komolyabb levevés:
    -kp-felvét saját ATMből sem ingyenes: de ha valaki nem vesz fel havonta százezreket ATM-ből, kibírható, havi pár százból bőven megáll. (az a röhejes, hogy 111 eFt feletti kp-felvétnél az idegen ATM olcsóbb mint az OTPs:) )
    -eseti átutalásonként még netbankon intézve is 80 Ft-ot kell csengetni, idegen célszámlánál 140 Ft.
    -fiókban intézve minden drágább, még a levegővételért is tejelni kell. (költségalapon szemlélve, végülis érthető: az élőmunkás ügyintézésa a legdrágább, netes tranzakciók kb. ingyen vannak)
    Bankkártya éves dja sima debitkártyánál 1700, komolyabbnál 4000.
    Nagyjából ennyi a költség amivel ténylegesen számolni kell.

    Tehát 500 Ft/hó alatt megállhat egy netbankolással bővített sima LAFO költsége az OTPnél is, más kiadást nem számolva. A végösszeg inkább attól függ, mennyi kp-t akarsz felvenni. (a képlet 35 Ft + 0.45% felvétenként)

    1200 Ft-ból már az OTP-nél is kijön 4x kp-felvét (100eFt összértékben), néhány átutalás, egy jól használható netbankkal bővített folyószámlavezetés meg a sok egyéb szolgáltatás mellett.

    Az igaz, hogy az OTP a legdrágább bankok közé tartozik, de nem mondanám hogy szar.
    A sűrű fiókhálózatot, és ATM-hálózatot (ahol nemcsak pénzt felvenni lehet, hanem sok mást intézni is!) valahol meg kell fizetni. Az ilyen bank megteheti, hogy drága legyen.
    Arról sem vagyok meggyőződve, hogy MINDENKI jobban járna ha más bankhoz menne át.
    Más az ügyfélköre, mint a nagyváros-centrikus kisbankoknak, így más a marketingje is (pl. sose zaklattak telefonokkal 10 év alatt) nem hajtanak annyira az új ügyfelek szerzésére, a fiatalok ''behálózására'' mindenféle trükkös-mézesmadzagos konstrukcióval, mert nem szorulnak rá.

    Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."

Új hozzászólás Aktív témák