Új hozzászólás Aktív témák

  • Wolfskin

    őstag

    Tudom, hogy nem ide való, de itt kérdeztetek rá, ezért röviden leírom a házat a CPU hűtő körül. Illetve az új háznál a kérdésem a cpu hűtőre vonatkozik, hogy érdemes optimalizálni a szívóoldalát.

    Egy Bitfenix shinobi házat alakítottam át. Lefúrtam a hdd tartókat, és nagyobb távolságban egy fém lapból tetőt és talpat csináltam neki. Azt a közepénél egy ponton rögzítettem alul is fölül. Az volt a terv, hogy elforgatható lesz, szerelésnél keresztbe, de a szellőzés miatt hosszában áll majd. Előttük két 14 cm ventivel.
    A két konzol közé duplán gumi van kifeszítve (bicikli belső), és azok közé van betéve a vinyó, teljesen flexibilisen felfüggesztve.
    A hűtés működik, a vinyók 25-28 Cˇ fokosak.
    Sajnos a helyszűke miatt a forgatás csak nagyon kis szögben valósítható meg, ezért folyamatosan hosszában állnak, és a hdd-ket sem lehetett szimmetrikusan betenni, mert hátrafelé jobban kilógnak, ezért farnehezek lettek, alá kellett támasztani mindegyik fenekét egy ... pezsgősdugóval
    Járulékos kár, hogy a konzol a ház stabilitásában szerepet játszott, azóta nyekenyóka, csavaró erőnek kevésbé áll ellen.

    Az új házban (CM 690 III) a terv:

    1-2: P12Max
    Előtte a HDD blokk szerencsére csavarokkal van rögzítve, a ház stabilitásában nem játszik szerepet. Terv, hogy csak a felét felhasználva, rugalmasan rögzítve használom, hosszában vagy keresztben, ahogy a hely kiadja.
    3: opcionális, a CPU hűtés szívóoldalára nyomná a levegőt (a CD takaró lemezek közöl 2 db fémhálós, azon át szívná be. .
    4: ez a legkritikusabb.
    Opcionálisan (1), vagy kifelé fúj, tehát a légáramot erősíti, ennek hátránya, hogy a cpu szívóoldalán növeli a légsebességet ergo csökkenti a nyomást.
    Opció2: befelé fúj, ekkor egy légterelővel egészen a hűtőig le lenne választva az 5-töl. Így mintegy megforgatná a levegőt a rendszer a cpu hűtőn keresztül.
    Opció3: teljesen letakarom, elzárom. Így a bejövő „összes” levegő a cpu hűtőn áramlana keresztül
    5: Pure Wings 140
    6: P12Max, ez egy 12-es hely
    7: ide bármi lehet, ha a ház régi, 20-as ventije, ha nem hangos, akár az, vagy a 3 db 140-es Pure Wings egyike menne ide (a többi a 4 és 5 helyekre). Ez csak a táp fölött és a VGA-n mozgatná a levegőt, meg beporozná kicsit az alkatrészeket.
    Nagy, egyirányú légáram (huzat) nem lenne, a hdd-k kapának intenzívebb hűtést és a CPU lokálisan.
    A táp passzív (super flower golden silence), a teteje egy hűtőborda, az oldalai lyukacsosak, egy enyhe szellőztetést megérdemelne azért. (esetleg a ház aljáról?).
    A ház alja lyukacsos, ide nem terveztem semmi (se ventit, se takarást, remélem nem kifelé fog áramlani a levegő)

    ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

Új hozzászólás Aktív témák