Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz theooracy #47030 üzenetére

    Köszönöm a tanácsokat.
    A mérőhely nem gond, épület villamossági cégnél vagyok mérnök gyakornok, a kollégák között pedig többnek is van regisztrált engedélye, szal főnökkel megvan beszélve hogy anyagköltségben megcsináljuk. Azért sem kezdtem korábban bele, mert még csak mostanra sikerült a közgyűlésen keresztül nyomni a teljes fővezeték felújítást, szal ősszel az meg lesz. Korábban mint szakmabeli nem mertem extra terhelést rákötni erre a hálózatra még azok után sem hogy a főelosztót már cseréltük és most már van olvadóbetét (korábban meg volt patkolva). :D
    Azt nem tudtam hogy fix időpontokban kapcsolja az ELMŰ, azt hittem hogy ugyanúgy random mint a sima B tarifa. Ez legalább tervezhető, mondjuk jobban örülnék ha 9-kor kapcsolnának mert akkor kezd igazán melegedni a lakás. :D

    A tetőtérben elhelyezésnél arra gondoltam hogy kapna saját, telített fém befoglaló "dobozt", ami megfelelő keresztmetszetű szellőztető csövezésekkel kapcsolódna a külvilághoz, tehát nem a tetőtér galamb f**sal tarkított levegőjével dolgozna.

    Egyelőre az is érdekelt hogy egyáltalán szoktak-e ilyet vállalni a cégek, tehát hogy társasházban 1 db kicsike lakáshoz hőszivattyút telepíteni...úgy néz ki erre a nyárra lesz egy mobil klímám, szal ki tudom várni amíg felszabadulnak ősszel a kapacitások.
    Meg hogy mekkora hangerőre számítsak egyáltalán? Mert magamnak nem vagyok, de szomszédaimnak se szeretnék az ellensége lenni (ezen a fronton legalábbis).

    Meg aztán az anyagiak...jó lenne ha az átfolyós gázüzemű vízmelegítő feladatot is egy füst alatt el tudnám intézni, de egyelőre nem akkora a meleg víz fogyasztási igény hogy az a havi 1-3 ezer huf elektromos áram fogyasztási különbözet földhöz vágjon.
    Meg hogy mekkora a különbség az egyes típusok között? Hőszivattyús elven működő "klíma", meg sima levegő-levegő hőszivattyú között?
    Pl a fentebb linkelt Gree Amber klímát elfogadják mint hőszivattyús egységet az ELMŰ-nél b-geo-hoz?
    Mert amit Te is klinkeltél weblap ott nagyon nagyon felületesen, semmit mondóan vannak megfogalmazva a kritériumok.
    Nem tudom megállapítani hogy egy papíron -15 foknál 4,1 SCOP-t tudó "klíma" megnevezésű, de egyébként levegő-levegő hőszivattyú egységet tényleg pusztán azért nem enged b-geora kötni, mert a nevében klíma szó van?

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák