Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz -szabi- #63047 üzenetére

    Az elmélet jó, csak a fránya részletek.
    Van-e hőszigetelés?
    Továbbá a meleg sem úgy áramlik. Nálam azért csak 20 fok van az előszobában télen, mivel az ajtó a klímával "szemben" van, de oldalra nyílik. Kiáramlik a meleg, de nem ugyanaz mint ha 1 nagy légtér lenne.
    Mert a benti 23-24 fokos meleg miatt a klíma visszaszabályozza magát, mivel elérte a célhőmérsékletet. Ilyenkor a venti sebességből is visszavesz, az ajtó meg 4 méterre van tőle, nem áramlik a levegő olyan szinten.
    A klíma nem ad át hősugárzással hőt mint a konvektor, csak felmelegíti a levegőt és a ventilátorával, lendülettel teríti ameddig a légáramlat el tud jutni. Persze a levegő részecskék között is van hőátadás, de eléggé lassú folyamat ha nincs levegő keringés.

    Alacsonyabb belmagasság esetén hamarabb eléri a célhőmérsékletet, amit a beszoruló levegő nem is fog elengedni, még kevesebb + hőt akar majd a klíma beletolni a szobába, ami + hő hiányozni fog a többi helyiség fűtéséből.

    Mint írtuk, a kalkulátor valszeg túl kalkulál. Az én 23 nm 3,8-as belmagasságú szobámra is kiadta hogy 4kW hő teljesítmény kell, közben meg ahogy érzékelem a klímám éjszaka sem rak be többet 2,5-nél még -5, -10 fok külső hőmérséklet esetén se.

    De a Te döntésed, csak jeleztük a tapasztalatainkat.

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák