Új hozzászólás Aktív témák

  • kruplishal

    tag

    Srácok el sem hiszem , hogy ezt kell írnom és tudom nagyon nagyok az ellentétek a témában. Műszaki ember lévén engem nagyon nehéz meggyőzni , hogy digitális AV összekötő kábelek között látható/hallható minőségi különbség van. Valójában soha nem foglalkoztam a HDMI kábelek világával , lezártam magamban a dolgot.
    Az előző projektoromhoz vettem egy 12000Ft/10m slim HDMI kábelt (nem tudom milyen márka, edigitalban véve) amivel semmi bajom nem volt míg pár hete meg nem tört az egyik végén a csatakozófejnél.
    Vásároltam az olx-ről egy 8000Ff/10m HDMI-t helyette amit azóta is használok(noname, vastag kábel, 1,4, ethernet, 3D stb...) . Viszont azóta az új kábelnél észrevettem , hogy a kép mozgásoknál, főleg "kontrasztos" vagy magas dinamikájú jeleneteknél (persze 24p) mintha jobban akadozna, picit mintha villogna is.
    Nos ma gondoltam egyet és a mediaplayert odavittem a projektor mellé és összekötöttem egy 1m-es sima, mezei 1,4-es HDMI kábellel és olyat láttam , hogy nem akartam elhinni.
    Megszűnt a jelenség, soha nem látott élesség, folyamatosabbnak tűnik a 24p, a színek talán egy picit (a piros/bordó színek természetesebbnek hatnak) de a fekete "mélység" sokat javult. Főleg a nagy kontrasztú svenkelt jelenetek egyenletesebbnek hatnak(nem villog annyira).
    Részemről ezáltal meg lettem győzve.

    Személyes tapasztalat alapján én is azt kell mondjam, hogy HDMI és HDMI kábelek között van képminőségbeli különbség, nem is kicsi.

    Most már csak azon filózok , hogy jobban járok-e ha a lejátszót telepítem a pjojektor közelébe egy 1,5-2m minőségi kábellel (lenne hová elhelyezni) és a digit audiót hagyom hosszúra (denon 3802, nincs HD hang, hdmi, stb..). Vagy szerezzek be egy minőségi 10m-es HDMI-t :F (Ezzel meg az a baj ,hogy nincs kedvem 30k-ért kábelt venni)

    Ezzel a személyes tapasztalattal most nem szeretnék kábeles vitát indítani / belefolyni, egyszerűen csak
    nem bírtam magamban tartani a dolgot annyira megdöbbentem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák