Új hozzászólás Aktív témák

  • _Smooth

    senior tag

    válasz #48613632 #26538 üzenetére

    Elég kevés infót adtál meg.
    2.6m-es vetítési táv nem feltétlenül akadály, de jó lenne tudni, mekkora képet szeretnél vetíteni, mire van lehetőséged.
    Továbbá elég erősen behatárolhatja az ajánlatokat, ha egy vásárlásra szánt keretet is meghatározol.
    Csak gépet szeretnél venni, vagy vászonnak is bele kell férnie az adott keretbe? Vászonból mehet fix is, vagy rolós kellene? (látom, van TV, ha pont oda vetítenél, akkor valszeg rolós fog kelleni, amit le tudsz engedni elé - az kicsit költségesebb, ha szeretnéd a hullámosodást elkerülni).
    FYI: a projektorok minden esetben aktív 3D-t támogatnak, amihez a szemüvegek költségesebbek, mint egy passzív 3D-s TV-hez. Ezeket is kalkuláld bele. (attól függően, milyet veszel és hol - én konkrétan UK amazontól rendeltem 2db-ot kiegészítőnek, azok összesen talán nem kerültek 20fontnál többe. Ha kicsit nagyobb lencsével szeretnél, akkor akár darabja lehet ennyi, vagy akár 50-60font is lehet egy darab gyári)
    Mennyezeten tudod-e rögzíteni a gépet? Többnyire 100% közeli offset lencsével rendelkeznek a belépő házimozi gépek, így közel a kép vízszintes széleire kell állítani a lencsét. Itt zavaró lehet, ha pl egy csillár lóg be a vetíté és a kép közé.
    Nem sok vetítő 3D-jét láttam otthoni felhasználásban, de a Benq w1070-es ilyen téren nálam eddig minden TV, sőt még mozik 3D élményét is veri. JVC LCoS-os gépet volt szerencsém totál fekete szobában, kalibráltan megnézni. Brutális képet adott, a 3D-je is remek volt, de ott biztos, hogy sokat dobott a teljesen fekete környezet is. Ha nem látsz egyéb tereptárgyakat, amihez viszonyítani tudsz, az nagyon sokat számít a 3D hatás szempontjából.

    # I got bored one day and put everything on a bagel...

Új hozzászólás Aktív témák