Új hozzászólás Aktív témák

  • BIGi75

    senior tag

    válasz horvathimi2 #53463 üzenetére

    Ár alapján nem lehet vásznat vásárolni (mint ahogy projektort sem). A felhasználás jellege, körülmények, vetítési távolság/méret, a projektor paraméterei, és az egyéni igények, lehetőségek határozzák meg számodra mi az ami a legmegfelelőbb vagy legkevesebb kompromisszumot igényel. Mert, ha nem költünk milliókat projektor+vászon kombóra, biztos, hogy valahol kompromisszumot kell kötni. Ha mozizol és fontos a kontraszt, a mélyebb fekete szint és nem akarod a világos szobádat átfesteni, vagy lefüggönyözni akkor ne vegyél fehér vásznat. Inkább szürkét vagy alr-t. Ha fontosabb a tökéletes színvisszaadás és kevésbé fontos a sötét jelenetek mélysége, kontrasztja akkor vegyél fehér vásznat.
    100 colos képnél én sem vennék 1.0 gain feletti vásznat w2000-hez. Mozihoz erre a méretre elsötétített helyiségben 6-700 valós lumen elegendő, nem kell erősíteni. 1.4es fehér vászonra, barackszínű szobában W2000el pl. A barlang című film szerintem nézhetetlen.
    Véleményem szerint a vászon ára a 100-200k árkategóriában inkább az anyagminőséget befolyásolja (vastagság, hullámosodás, tokozat, motor minősége).
    Javaslom, hogy döntsd el a méretet, a vászon színét, matekold ki a szükséges gain értéket a projektorodhoz, azután nézd meg mennyiért tudsz venni olyat, ami megfelel neked.

Új hozzászólás Aktív témák